15.5 C
Deva
vineri, mai 24, 2024

Cinci incendii au avut loc în weekend

Echipajele de pompieri, descarcerare şi prim-ajutor ale detaşamentelor din judeţul Hunedoara şi subunităţile aflate în subordine au intervenit, în intervalul 13 – 15 ianuarie, la 5 incendii și 13 transporturi de la domiciliu la ambulanţă în Deva, Orăștie, Brad, Hunedoara și Petroșani. De asemenea, pompierii Detașamentelor Deva, Hunedoara, Orăștie ai Secției Ilia și Gărzilor de Intervenție Geoagiu, Baru, Lupeni, Râu de Mori au vizitat zeci de gospodării ale populației din 24 localități hunedorene pentru a duce mesajul de prevenire al situațiilor de urgență în mijlocul comunităților. Pompierii îi încurajează pe hunedoreni, în special pe cei din mediul rural, să curețe coșurile de evacuare a fumului și să exploateze corect mijloacele de încălzire și instalațiile electrice, acestea fiind principalele cauze generatoare de incendii în gospodării.

Echipaje de pompieri ale Detașamentelor Deva, Orăștie, Petroșani și Hunedoara, ai Secției Ilia și Stației Brad au efectuat misiuni de patrulare, în zona de competență, pentru identificarea persoanelor fără adăpost care puteau fi afectate de temperaturile scăzute.

Două echipaje, specializate în stingerea incendiilor și un altul de prim ajutor de la Detașamentul de Pompieri Petroșan,i au fost implicate în operațiunile de lichidare a unui incendiu izbucnit la o casă particulară situată pe strada Mândra, din Petroșani. Pompierii au izbutit limitarea arderii la aproximativ 20 mp din acoperișul casei, la tocărie și materiale textile. În urma incendiului, generat de un scurtcircuit electric, proprietara, în vârstă de 53 de ani, a suferit arsuri de gradul II și III pe aproximativ 40% din suprafața corpului, fiind transportată de echipajul de prim ajutor cu ambulanța la spital.

Două echipaje cu 2 autospecială cu capacitate de 9.000 de litri ale Detașamentului Hunedoara și ale Gărzii Râu de Mori au intervenit în localitatea Densuș pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un fânar. A ars acoperișul anexei pe o suprafață de 20 de metri patrați și aproximativ 5 tone de fân.

Garda de Intervenție Râu de Mori a acționat cu un echipaj și o autospecială cu capacitate de 9.000 litri pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o magazie de lemne al unui lăcaș de cult neoprotestant. A ars material lemnos aprins din cauza jarului nestins depozitat lângă materialele combustibile.

O echipă a Punctului de Lucru Băița a intervenit cu un echipaj în localitatea Crăciunești pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă. Arderea, generată de un scurtcircuit electric, a distrus acoperișul pe o suprafață de aproximativ 40 de metri patrați și 500 kg lemn de foc.

Detașamentul de Pompieri Deva a acționat în Deva, pe Aleea Pescarilor, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o clădire în conservare. Au ars diferite piese de mobilier din cauza focului deschis în spații deschise.

O echipă, alcătuită din 4 pompieri ai Detașamentului Petroșani, a acționat pe strada Oituz din municipiu pentru îndepărtarea unor țurțuri de gheață, formați pe o clădire, care constituiau un pericol pentru trecători.

În intervalul 13 – 15 ianuarie, pompierii care acţionează în vederea acordării ajutorului medical de urgenţă au asistat medical 73 persoane.

Știri Similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/