19.6 C
Deva
sâmbătă, iulie 13, 2024

Compelxul Energetic Hunedoara a fost amendat de Garda de Mediu

Un control efectuat de angajații Gărzii de Mediu Hunedoara la Termocentrala Paroșeni a dus la amendarea Complexului Energetic Hunedoara, cu suma de 80.000 de lei. Măsura dispusă de Garda de Mediu Hunedoara, luată pentru termocentrala nu are un sistem de monitorizare continuă pentru mercur, a stârnit controverse. Reprezentanții grupului energetic de la Paroșeni au declarat că vor contesta amenda.

Conform Gărzii de Mediu, sancțiunea nu vizează suspendarea activității termocentralei din Valea Jiului.

„Sucursala Electrocentrale Paroșeni nu se închide și nici nu există motive de îngrijorare cu privire la restabilirea conformităților din Autorizația Integrată de Mediu. Urmare a controlului efectuat de comisarii din cadrul Comisariatului Județean Hunedoara al Gărzii Naționale de Mediu în perioada la operatorul economic Sucursala Electrocentrale Paroșeni aparținând Complexului Energetic Hunedoara SA (în insolvență) s-a constatat că nu sunt respectate condițiile prevăzute de Autorizația Integrată de Mediu (AIM) emisă de Agenția pentru Protecția Mediului Hunedoara (APM Hunedoara), cu privire la monitorizarea emisiilor în aer și la monitorizarea tehnologică.  Prin urmare Comisariatul Județean Hunedoara al GNM, a aplicat operatorului economic SCEH SA (în insolvență), o sancțiune contravențională principală și o sancțiune complementară (propunere de suspendare/anulare a actului de reglementare) conform legii, fiind stabilită măsura de respectare întocmai și în totalitate a prevederilor AIM”, a informat Garda de Mediu Hunedoara.

În mai 2019, Electrocentrale Paroșeni a obținut Autorizația Integrată de Mediu, în care Agenția de Protecție a Mediului Hunedoara a stipulat obligația de a efectua serviciile de control al sistemelor automatizate de măsurare a emisiilor poluante, prin intermediul unor măsurători paralele cu metodele de referință. În 2020, achiziția serviciilor de realizare a acestor măsurători a fost scoasă la licitație publică, însă licitația a fost anulată, singura ofertă depusă, a INSEMEX Petroșani, nefiind acceptată.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/