2.8 C
Deva
miercuri, noiembrie 29, 2023

Competiţie. Cei mai buni descarceratori în acţiune. Priviţi cum se descurcă! FOTOGALERIE+VIDEO

Paramedici SMURD și echipaje de descarcerare din județele Hunedoara, Alba, Arad, Caraș – Severin și Timiş au exersat marţi mai multe cazuri de salvare a unor persoane implicate în diferite accidente. Aceștia și-au demonstrat abilitățile de salvare și decarcerare în cadrul Competiției Naționale de Descarcerare și Acordare a Primului Ajutor Calificat, faza zonală

[wzslider autoplay=”true”]

FOTO&IMAGINI: ION SIBIŞAN

Timp de două zile, paramedici și pompieri de la descarcerare din mai multe județe ale țării se află la Deva pentru a participa la Competiția Națională de Descarcerare și Acordare a Primului Ajutor Calificat.

La nivel național competiția se desfășoară în șapte centre stabilite prin ordinul inspectorului general. La Deva, organizăm competiția cu județele, Alba, Arad, Caraș – Severin și Timiș. Concursul se desfășoară în două etape. Se testează deprinderile salvatorilor și procedurile de descarcerare și extragere a victimelor simulate într-un accident rutier”, a declarat locotentent colonel Viorel Demean, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara.

 Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara, această competiţie se doreşte a fi o platformă de învăţare a deprinderilor de descarcerare şi acordare a primului ajutor calificat, printr-o evaluare strictă, realizată de specialişti din cadrul serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă. Scopul acestui concurs este de a mobiliza personalul calificat să acţioneze corect, rapid şi profesional, în sprijinul cetăţenilor aflaţi în situaţii de urgenţă, pentru care fiecare secundă contează.

 

 

 

 

       

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente