31 C
Deva
marți, iulie 16, 2024

Complexul balnear din Vața de Jos a fost cumpărat de un investitor. Stațiunea cu ape termale ar putea fi revitalizată

Turiştii vor putea reveni în staţiunea balneară Vaţa de Jos, Hunedoara, după mai mult de un deceniu în care complexul unde se aflau apele termale s-a aflat în conservare.

„Staţiunea Vaţa de Jos din judeţul Hunedoara va fi repusă în circuitul turistic în urma unor investiţii pe care o companie din România le va face în următoarele luni. Telekom S.A, firma care a deţinut până acum clădirile şi terenul staţiunii, a predat complexul balnear către un investitor important. Vaţa de Jos va fi repusă pe harta staţiunilor turistice de interes national şi european”, informează Prefectura Hunedoara.

Apele termale de la Vaţa de Jos, o comună de la poalele Munţilor Zarandului, aflată pe valea Crişului Alb, ar fi fost descoperite de turci, la începutul secolului al XVII-lea, într-o epocă în care regiunea se afla sub ocupaţia lor.

Cu timpul, izvoarele bogate în calciu, sulf, sodiu şi magneziu, cu temperatura de 36 – 37 de grade Celsius au devenit tot mai faimoase pentru calităţile lor terapeutice. O staţiune funcţiona în zonă la mijlocul secolului al XIX-lea, iar publicaţiile din Imperiul Austro-Ungar prezentau adesea relatări despre binefacerile aduse de apele de la Vaţa. La începutul secolului al XX-lea, băile de la Vaţa erau vizitate adesea de regele Carol al II-lea.

Complexul balnear, ajuns în patrimoniul Romtelecom, a fost închis în 2010. În anii următori, Telekom România l-a scos la vânzare pentru suma de aproximativ 1,8 milioane de euro, fără TVA.

Știri Similare

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/