11.7 C
Deva
duminică, februarie 25, 2024

Vezi cum îți poți transforma biblioteca într-un decor de poveste pentru pozele de sărbători!

În fiecare an, în perioada sărbătorilor, cele mai comune și mai apreciate poze sunt cele făcute lângă brad, când în jurul tău sunt numai cadouri. Anul acesta, însă, dacă vrei să încerci ceva diferit față de restul pozelor postate pe platformele de socializate, poți opta pentru câteva poze realizate cu ajutorul unui decor mai special, care poate fi chiar biblioteca ta!

Nu știi cum poți să creezi un decor de poveste dintr-o simplă bibliotecă? Iată câteva sfaturi!

Aranjarea cărților din biblioteca ta 

Chiar și cărțile trebuie să aibă o ordine anume în care sunt așezate pe raft, indiferent dacă nu pare cel mai important detaliu. Pentru a realiza o poză reușită, trebuie să acorzi atenție celor mai mici detalii. Astfel, poți ordona cărțile de pe raft în funcție de titluri și de categorii, dar importante sunt și dimensiunile cărților. Cele mai mari sunt puse primele, după care treptat creezi o ordine descendentă a dimensiunii. 

În funcție de categorie, cărțile de beletristică vor fi așezate împreună, cele de ficțiune separat, cele științifice în alt colț și așa mai departe. Ar fi un element ieșit din comun să vezi o carte cu detectivi în mijlocul celor de povești romantice. De aceea trebuie să aibă o anumită ordine. 

Mai mult decât atât, cărțile tale trebuie să fie ordonate și după titluri. Spre exemplu, dacă ai o întreagă colecție dintr-un anumit tip de carte, atunci acea colecție trebuie să fie aranjată în funcție de ordinea titlurilor. Mai departe, partea de culoare rămâne la alegerea ta, dacă optezi pentru o distribuire în funcție de culori. Poți citi aici și alte sfaturi pentru organizarea bibliotecii.

Odată rezolvată problema aranjatului cărților, urmează elementele de decor de pe rafturi. 

Cum obții un cadru drăguț cu câteva decorațiuni mici

Majoritatea oamenilor păstrează așezate pe rafturile bibliotecii de acasă și câteva poze înrămate, mașinuțe de jucărie, globuri de zăpadă sau alte lucrușoare care reprezintă amintiri frumoase. Astfel, în perioada sărbătorilor, poți așeza chiar și câteva globuri mai speciale prin colțurile rafturilor pentru cărți, ori câteva crenguțe de brad.

Cum creezi cadrul de poveste

Ei bine, elementul esențial care va transforma biblioteca ta de acasă în cel mai minunat cadru pentru pozele de sărbători îl reprezintă amplasarea strategică a unor benzi LED și accesorii de iluminat interior de la Hornbach.ro. Cu ajutorul acestora, poți crea un cadru de poveste, în lumini calde și primitoare. Nu este deloc dificilă amplasarea lor, deoarece acestea pot fi lipite printr-o bandă dublu adezivă în colțurile rafturilor și vor lumina frumos întregul spațiu, fie într-o culoare galben cald, fie în mai multe culori care să lumineze intermitent. 

Astfel, te vei putea bucura de un decor special și diferit, iar dacă vrei un element extra, poți alege să amplasezi bradul într-un colț al camerei, iar atunci când vei vrea să faci poze, asigură-te că în cadru se pot observa atât biblioteca ta, cât și bradul de Crăciun. Dacă vrei ca pozele tale din acest an să fie spectaculoase, poți învăța câteva tehnici simple de încadrare a imaginii precum regula treimilor. Toată lumea îți va aprecia stilul! 

Sursa foto: Shutterstock.com, Pexels.com

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/