16.9 C
Deva
joi, octombrie 10, 2024

10.000 de trandafiri vor colora, în curând, cartierele Devei

Capitala judeţului îşi schimbă faţa.

Edilii au o nouă concepţie peisagistică privind dezvoltarea spaţiilor verzi – promovarea unei tehnologii moderne şi diversificarea materialului dendofloricol

CAMPANIE. Plantarea de flori de sezon, amenajarea scuarurilor cu scoarţă decorativă şi montarea de mobilier urban în cartierele din oraş sunt principalele acţiuni pe care municipalitatea deveană le realizează în această perioadă pentru înfrumuseţarea municipiului / FOTO: CRISTI VATAVU
CAMPANIE. Plantarea de flori de sezon, amenajarea scuarurilor cu scoarţă decorativă şi montarea de mobilier urban în cartierele din oraş sunt principalele acţiuni pe care municipalitatea deveană le realizează în această perioadă pentru înfrumuseţarea municipiului / FOTO: CRISTI VATAVU

Spaţiile verzi din centrul Devei, dar şi din cartierul Micro 15, Parcul Bejan şi de pe strada Mihai Eminescu s-au aflat, în ultimele zile, în atenţia Serviciului Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală (SPIGM) Deva.

Tunderea gazonului şi tăierea gardului viu au schimbat imaginea cartierelor, iar lucrările vor continua, în această săptămână, în celelalte zone ale oraşului.

 

Tehnologie modernămuzicas

În faţa Spitalului Judeţean de Urgenţă au fost reamenajate cele 13 alveole. Panseluţele plantate în primăvară au fost înlocuite cu plante cu flori frumoase şi de lungă durată – begonii, petunii şi tagete în nenumărate culori, de la alb, galben sau roşu până la roz, albastru sau violet. Campania de înfrumuseţare a Devei continuă cu alte zone de interes maxim – în special în faţa Primăriei şi a altor instituţii publice.

„Vom înlocui plantele uscate şi panseluţele pe care le-am plantat în primăvară cu flori multicolore, specifice acestei perioade – begonii, petunii şi tagete, care sunt crescute în sera noastră şi sunt bine aclimatizate. La toamnă, vom reveni cu panseluţele”, explică Marius Muzicaş (foto), inspector de specialitate în cadrul SPIGM Deva.

De asemenea, scuarurile şi alveolele din centrul municipiului vor fi „reînviate” printr-o tehnologie modernă, cu scoarţă decorativă şi folie împotriva îmburuienării, realizându-se astfel noi lucrări peisagistice de o valoare decorativă deosebită. În acest sens, se decopertează pământul din interiorul alveolei şi se completează cu un amestec de turbă şi pământ vegetal fertil.

Un oraş al rozelor

Odată cu petuniile, begoniile şi tagetele, în municipiul reşedinţă de judeţ vor fi plantaţi şi 10.000 de trandafiri de culori diferite, pe lângă cei 15.000 deja existenţi.

„Pentru că zona de centru este destul de bine acoperită în privinţa florilor, rozele vor fi plantate în cartierele oraşului, în spaţiile verzi din faţa blocurilor. Sigur că protecţia acestora nu este o obligaţie doar a administraţiei locale, ci a întregii comunităţi şi a fiecărui cetăţean. Prin urmare, facem apel la toţi locuitorii oraşului să conştientizeze importanţa zonelor verzi”, mai spune Marius Muzicaş.

Pe de altă parte, în această săptămână, angajaţii SPIGM Deva vor continua să monteze mobilier urban în mai multe cartiere din oraş, în urma cererilor locuitorilor, înregistrate la Primăria Deva.

 

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/