23.8 C
Deva
marți, aprilie 16, 2024

BAC, matematica: „Ne aşteptam la mai greu” VIDEO-FOTOGALERIE

Miercuri absolvenţii de liceu au avut de susţinut cea de-a treia probă scrisă, proba obligatorie a profilului, matematică sau istorie. Cu toate că proba de matematică scris a examenului de Bacalaureat părea a fi cea mai temută materie de către elevi, la ieşirea din sălile de examene, aceştia au fost relaxaţi şi încrezători.

Mai uşor decât la simulări

Subiectele le-au părut acceptabile, cu mult mai uşoare decât ceea ce au primit la simulări. „Doar cu cunoştinţele de la clasă, puteai să obţii lejer notă de trecere. Subiectele mi s-au părut uşoare” spune Emanuel Dungă, absolevent al Liceului Traian din Deva, care îşi înceracă norocul pentru a doua oară la Bacalaureat. Anul trecut, tânărul a trecut toate probele, dar media a fost mai mică de şase, aşa că anul acesta a repetat probele de română şi matematică, scris, pentru a obţine media de trecere.

Cunoştinţe despre statul modern român

Nici proba de istorie nu pare a le fi pus probleme absolvenţilor, care la punctul trei au avut de scris un eseu de minimum două pagini despre constituirea statului modern român şi evoluţia lui în secolul al XIX-lea. „Nu aşteptam la ceva mult mai greu”, sunt de părere un grup de foşti elevi de la „Sabin Drăgoi”, care se odihnesc la o terasă după examen. Mai sunt şi unii care au fost prinşi puţin nepregătiţi dar speră să ia o notă de trecere, având în vedere că au trata generos celelate două subiecte.

Ce spune Inspectoratul?

Inspectorul şcolar Mate Marta a verificat astăzi mai multe centre de examinare unde a fost dat Bacalaureatul, la istorie şi matematică. „Elevii mi s-au părut mai serioşi, faţă de anii trecuţi. De aceea nu au existat probleme în desfăşurarea celor două probe. Am discutat cu profesorii şi mi s-a spus că subiectele au fost accesibile. Cred că în acest an promovabilitatea la Bacalaureat va fi mai ridicată”, a declarat inspectorul şcolar.

Ultima probă a Bacalaureatului din acest an, va avea loc vineri, când tinerii vor fi testaţi la proba la alegere a profilul şi specializării.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/