8.4 C
Deva
miercuri, aprilie 24, 2024

Adiere de primăvară. Mărţişoare creative, cadori speciale şi flori naturale la prima ediţie a Târgului de Mărţişor

Pentru a aduce în faţa cumpărătorilor lucrări handmade, special create pentru mărţişor de artiştii deveni, administraţia oraşului organizează un târg special, ce va fi deschis până în data de 8 martie în centrul vechi al oraşului

martisor mare

Primul târg dedicat special mărţişorului, în municipiul de la poalele Cetăţii îşi va deschide astăzi porţile în Piaţa Unirii din centrul vechi al oraşului. Evenimentul dedicat special micilor vestitori ai primăverii va reuni peste 25 de artişti handmade din oraş care aduc devenilor creaţii unicat, numai bune de purtat în piept în luna mărţişorului. Totodată, domnii vor putea achiziţiona din târg cadouri special create pentru Ziua Femeii, dar şi flori naturale sau aranjamente speciale de la standurile amenajate de municipalitate în acest scop.

Mărţişoare comercializate în scopuri umanitare

Pe lângă creaţiile pline de culoare ale artiştilor, devenii mai pot achiziţiona mărţişoare inedite, lucrate manual, de la elevii Liceului de Arte Plastice „Sigismund Toduţă” din Deva, membrii Asociaţiei Handicapaţilor Neuromotori din judeţul Hunedoara, ai Asociaţiei Langdon Down 2000 Deva dar şi ai voluntarilor Crucii Roşii filiala Hunedoara, care îşi vor aşteptata cumpărătorii la standurile din cadrul târgului. Veniturile achiziţionate de organizaţii în urma comercializării de mărţişoare vor fi folosite în scopuri umanitare. Primul târg al mărţişorului din Piaţa Unirii este deschis în fiecare zi, începând cu ora zece dimineaţa şi până la lăsarea serii.
Peste o sută de ofertanţi sunt aşteptaţi în Deva
Începând de la jumătatea acestei săptămâni, comercianţii de mărţişoare au început să apară în locurile “tradiţionale” din Deva. “Peste o sută de comercianţi din întreaga ţară sunt aşteptaţi să ajungă la acest sfârşit de săptămână în oraş, în locurile deja cunoscute din anii trecuţi pentru comercializarea acestor produse. Atragem atenţia cumpărătorilor că majoritatea dintre aceştia se vor prezenta cu produse de serie, nu unicat, cum vor fi la Târgul de Mărţişor. Comercianţii au anunţat că vor rămâne în oraş până în data de 8 martie”, a declarat Melania Iscru, purtător de cuvânt al Primăriei Deva. Totodată, cumpărătorii vor fi ispitiţi de vânzători cu bucheţele de flori primăvăratece, care apar de fiecare dată în zonele dedicate vânzării mărţişoarelor. (Luana Giuhat)

[box type=”download”]Tradiţie de Mărţişor

Mărțișorul este un mic obiect de podoabă legat de un șnur împletit dintr-un fir alb și unul roșu, ce este dăruit în prima zi a lunii Martie, şi pe care femeile și fetele le poartă pe toată durata acestei luni, ca semn al sosirii  primăverii. Împreună cu mărțișorul, femeile mai primesc adesea și flori timpurii de primăvară, cele mai reprezentative fiind ghiocelul şi zambila.  Tradiţional, mărțișorul este purtat întreaga lună martie, după care este prins de ramurile unui pom fructifer. Se crede că aceasta va aduce belșug în casele oamenilor. Se zice că dacă cineva își pune o dorință în timp ce atârnă mărțișorul de pom, aceasta se va împlini numaidecât. La începutul lui aprilie, într-o mare parte a satelor României și Moldovei, pomii sunt împodobiți de mărțișoare.[/box]

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/