Primăria Municipiul Petroşani caută soluţii pentru a prelua din nou în administrare baza sportivă de la Jiul Petroşani, cu atât mai mult cu cât asociaţia care a primit în concesiune stadionul este în lichidare. Deocamdată s-a găsit calea legală pentru a ajuta echipa să meargă mai departe.
Echipa de fotbal Jiul Petroşani, aflată în Divizia D, merge mai departe, după ce administraţia publică de la Petroşani a găsit calea legală de a o ajuta. Jucătorii de aici vor fi transferaţi la Clubul Sportiv Municipal, unde se va înfiinţa o secţie de fotbal şi una de atletism. Ajutorul financiar, însă, nu înseamnă şi salariile jucătorilor, care oricum şi acum au statut de voluntar. „Începând de astăzi, vom prelua jucătorii de al ACS Jiul, la Clubul Sportiv Municipal, atât echipa de seniori, cât şi cea de juniori. Vor activa sub culorile Clubului Sportiv Municipal, bineînţeles cu sigla Jiul Petroşani”, a declarat primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi.
Marin Tudorache, cel care va coordona secţia de fotbal ce se va înfiinţa la Clubul Sportiv Municipal, spune că, dacă municipalitatea nu s-ar fi implicat, echipa Jiul ar fi dispărut, în ciuda tradiţiei îndelungate. „După strigătele noastre de ajutor, se pare că echipa va fi susţinută de Consiliul Local al Municipiului Petroşani. Dacă nu se întâmpla acest lucru, echipa Jiul, cu o tradiţie de 45 de ani, nu putea să-şi mai continue activitatea. În prima fază, din echipa Jiul vor face parte numai copii născuţi şi crescuţi în Valea Jiului”, a declarat Marin Tudorache. Acesta speră, însă, ca alături de municipalitate, să vină în sprijinul echipei şi câţiva sponsori.
Potrivit devizului estimativ, de la bugetul local se va contribui lunar cu 4.000 – 4.500 de lei, iar banii vor fi folosiţi strict pentru participarea la competiţii şi organizare.
Baza rămâne încă în administrarea lui Simota
Rămâne, însă, încurcată problema bazei sportive. În 2005, între primăria Petroşani şi asociaţia sportivă condusă de Alin Simota a fost încheiat un contract de comodat pe o durată de 10 ani. Tehnic, mai este un an până când contractul poate fi reziliat. Practic, ar fi însă soluţii de denunţare a lui, cu atât mai mult cu cât baza sportivă are nevoie de reparaţii. În plus, asociaţi se află în lichidare din cauza datoriilor şi bunurile ei sunt sub sechestru asigurător. „Anul viitor expiră contractul de comodat, dar vom găsi o soluţie, zic eu, prin care să putem să ajungem la un punct de unde să plecăm mai departe. Am văzut că, din păcate, în ultima perioadă baza sportivă nu mai este îngrijită aşa cum ar trebui. Am dat deja dispoziţie să facem o expertiză tehnică în perioada imediat următoare la copertina metalică”, a mai spus primarul Iacob – Ridzi. Acesta cunoaşte problemele financiare ale asociaţiei ce administrează baza sportivă de la Jiul, care are numit un lichidator judiciar, dar spune că nu există pericolul ca infrastructura bazei sportive să fie pusă sub sechestru ori executată silit în contul datoriilor, pentru că aparţin de domeniul public.
Sechestru pe maşina de tuns iarba!
Nu este pentru prima dată când Clubul Jiul Petroşani traversează o astfel de perioadă financiară neagră. În anul 2005, Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Hunedoara a instituit sechestru asigurător pe unele bunuri ale clubului de fotbal „Jiul” Petroşani, în contul datoriilor pe care acesta le înregistra la bugetul de stat, în sumă de aproape 1,2 milioane de lei. Măsura asiguratorie cuprindea mai multe maşini de tuns iarba, de trasat gazonul, bănci, scaune şi diverse piese de mobilier, dar şi pe conturile clubului.