13.8 C
Deva
joi, octombrie 5, 2023

Deva are de anul viitor cu două licee mai puţin. Traian şi „Ion Mincu”, în ultimul an

Cu 16 voturi „pentru” şi doar trei ” împotrivă”, consilierii locali deveni au aprobat astăzi reorganizarea reţelei şcolare a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat şi particular de pe raza oraşului pentru viitorul an şcolar

DSC_0740

În cadrul unei şedinţe-fulger care a durat puţin peste 15 minute, soarta Liceului Teoretic Traian şi a Colegiului Tehnic „Ion Mincu” au fost pecetluite. Singurii care au avut nemulţumiri legate de acest proiect de hotărâre a Consilului Local (CL) Deva au fost peste 1.000 de profesori din Sindicatul Învăţământ Preuniversitar Hunedoara.  Paul Rusu, liderul sindicaliştilor a susţinut în şedinţa de astăzi că deşi restructurarea reţelei şcolare este o necesitate, CL Deva a greşit, grăbind luarea unei hotărâri pe „repede înainte”. „Ar fi trebuit să existe o minimă informare pentru public şi o dezbatere publică pe această temă. De asemenea, proiectul de hotărâre nu a respectat procedurile legale, deoarece trebuia înaintat pe site-ul Primăriei cu 30 de zile înainte de luarea unei hotărâri”, a spus Paul Rusu.


După votul de astăzi al consilierilor, în anul şcolar 2014-2015, Liceul Traian şi Colegiului Tehnic „Ion Mincu” nu vor mai exista. Liceul Traian se va comasa prin fuziune cu Colegiul Naţional „Decebal”, iar „Ion Mincu” prin acelaşi procedeu va fi alipit Colegiului Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu”.

Știri Similare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente