Mai grav este faptul că aceste păsări nedorite de majoritatea locuitorilor urbei de la poalele cetăţii se înmulţesc de la an la an.
În municipiul Deva în fiecare an, la începutul primăverii, oamenii care locuiesc în zona IPH sunt terorizaţi de ciori. Mai grav este faptul că aceste păsări nedorite de majoritatea locuitorilor urbei de la poalele cetăţii se înmulţesc de la an la an.
Mizerie şi zgomot
Liniştea cetăţenilor care locuiesc în centrul Devei este perturbată de croncănitul ciorilor şi de mizeria pe care acestea o lasă în urma lor zi de zi, făcându-şi cuiburi în copacii din faţa blocurilor, dar şi pe balcoanele oamenilor. Devenii spun că au ajuns la limita răbdării şi speră ca autorităţile să ia măsuri în rezolvarea problemei cât mai curând posibil. „Fac o mizerie înfiorătoare, din păcate mediul lor natural este distrus, de aceea ele se trag în oraş. Sunt mult mai multe decât până acum”, a declarat un locuitor din această zonă.
Multă teorie, puţină practică
Potrivit reprezentanţilor Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Hunedoara, există mai multe modalităţi prin care se poate scăpa de aceste păsări deranjante. „Am aflat că fenomenul se manifestă şi în alte oraşe. În acest caz se poate face un inventar la solicitarea primăriei de către o asociaţie de vânătoare. Apoi, reprezentanţii Asociaţiei de vânătoare vor putea solicita Ministerului Mediului alocarea unor cote pentru ca acestea să fie împuşcate. Există şi alte modalităţi mai puţin agresive, cum ar fi montarea unor aparate prin oraş care emit zgomotele unor păsări răpitoare pentru a le îndepărta. Totodată, se pot folosi artificii, pentru a le speria”, a declarat Georgeta Barabaş, directorul executiv al APM Hunedoara. În plus, reprezentanţii agenţiei au spus că vor studia problema, după care vor găsi o soluţie în rezolvarea acesteia. Între timp însă, locuitorii din zona IPH nu au decât să aştepte, sau să încerce să se obişnuiască cu noii vecini.