-1.6 C
Deva
miercuri, noiembrie 29, 2023

Dublă lansare de carte: Ovidiu Vasilescu și Nicolae Crepcia

Cele mai noi volume semnate Ovidiu Vasilescu și Nicolae Crepcia au fost lansare vineri, cu sprijinul Bibliotecii Județeane „Ovid Densusianu” Hunedoara Deva. Manifestarea a avut loc în Sala “Liviu Oros” a Centrului Cultural “Drăgan Muntean” din Deva, în prezenţa iubitorilor de lectură.

Patru noi volume de literatură de calitate

Scriitorul Ovidiu Vasilescu, cunoscut prozator, poet și eseist, deținător al Premiului Uniunii Scriitorilor și al Premiului de Excelență acordat de Ministerul Culturii în anul 2008, s-a prezentat în fața cititorilor săi cu două noi volume. Primul dintre acestea, “Strigătul sângelui” este un volum ce descrie teroarea din închisorile comuniste din România anilor postbelici, poveste inspirată după fapte reale. Tema este binecunoscută autorului, el însuși deținut politic vreme de opt ani. Al doilea volum este placheta bilingvă de versuri în limbile română și franceză intitulată “Echinocții atemporale”. Înzestrat cu incontestabil har poetic, autorul ne oferă o poezie străbătută de interogații filosofice, existențiale, legate de marile întrebări pe care de regulă ni le punem de-a lungul vieții și cărora le căutăm răspunsul.

La această întâlnire a fost prezent și îndrăgitul poet Nicolae Crepcia care a dăruit cititorilor săi două noi volume de versuri “Comoara curcubeului” și “Izvorul dragostei”. “Cele două noi volume conturează profilul liric și universul poetic al scriitorului. Lirica de dragoste este străbătută de o sensibilitate cu care poetul și-a obișnuit cititorii care îi apreciază poezia și văd în el, pe bună dreptate, un poet autentic, un poet dăruit și înzestrat cu har”, a declarat Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Judeţene.

Cu ocazia dublei lansări, iubitorii de literatură au stat de vorbă cu cei doi scriitori, care și-au prezentat proiectele literare.

       

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente