12.6 C
Deva
vineri, decembrie 1, 2023

Edilii declară război „sămânţarilor”

După ce edilii din mai multe localităţi ale ţării au declarat război celor care mănâncă seminţe şi aruncă cojile pe domeniul public, aplicând sancţiuni usturătoare, exemplul ar putea fi urmat şi de reprezentanţii administraţiilor publice locale din Valea Jiului.

seminte111La Uricani, de exemplu, mâncatul seminţelor este deja un „sport naţional”, iar edilii sunt conştienţi de această problemă. Nu au o hotărâre de consiliu specială pentru mâncătorii de seminţe care murdăresc domeniul public, dar au cadrul legal pentru a acţiona. „Avem o hotărâre de consiliu local care se poate adapta. Este vorba despre hotărârea care îi vizează pe cei care încalcă regulile de depozitare a gunoiului. (…) Nu sunt doar tineri, ci de toate vârstele care stau pe bancă şi, în loc să adune cojile de seminţe într-o punguţă, le aruncă pe jos ”, a explicat viceprimarul Corneliu Braia. Acesta spune că şi până acum s-au mai aplicat sanţiuni, dar numai sub forma unor avertismente scrise, însă, dacă va fi nevoie, se pot da şi amenzi. Până la urmă, experienţa arată că românul reacţionează bine şi se „disciplinează” doar când simte la buzunar că a greşit. În plus, Corneliu Braia a mai spus că se intenţionează implementarea unui sistem de supraveghere la nivelul întregului oraş, aşa încât, puşi în faţa evidenţelor, cei care au greşit să nu mai poată contesta sancţiunea.

La Petroşasni, în schimb, primarul Tiberiu Iacob – Ridzi spune că o hotărâre împotriva „sămânţarilor” nu se impune, pentru că sunt extrem de puţini cei care mănâncă seminţe în parcuri sau pe domeniul public şi aruncă cojile de jos. „La noi, din fericire, nu este nevoie să adoptăm o astfel de hotărâre. Şi în parcuri sunt foarte puţini cei care mănâncă seminţe sau aruncă cojile pe jos”, a spus Tiberiu Iacob – Ridzi.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/