2 C
Deva
joi, decembrie 7, 2023

Energie mai ieftină pentru municipiul Petroşani, achiziţionată pe bursă

Municipalitatea din Petroşani a reuşit să cumpere, pe bursă, energie electrică mai ieftină pentru iluminatul public, ceea ce va aduce o economie la buget de circa 2 miliarde de lei vechi.

iacob_ridziPrimăria Municipiului Petroşani s-a înscris la Bursa Română de Mărfuri, după parcurgerea tuturor etapelor legale, şi a reuşit să cumpere, prin licitaţie, energie electrică mult mai ieftină. Câştigătorul licitaţiei, la care au participat 8 firme, este ENOL Grup, care a oferit un preţ de 172 de lei/ MWh, în condiţiile în care, până acum, municipalitatea din Petroşani plătea 250 de lei/ MWh către ENEL. „Noi ne-am înscris la Bursa Română de Mărfuri, am avut licitaţia în data de 18, pentru a cumpăra energie electrică în perioada 1 ianuarie 2014 – 31 decembrie 2014. În urma procedurii de licitaţie s-a semnat contractul cu noul furnizor de energie pentru noi. Au fost prezente 8 firme la lictaţie, iar licitaţia a fost câştigată de una dintre firme la preţul de 172 de lei/MWh. Până acum, preţul era de 250 de lei, iar licitaţia a fost adjudecată pentru un preţ de 172 de lei/ MWh. Asta înseamnă o reducere de 31,2% la preţul MW-uli, iar per total pe un an vom  face o economie de două miliarde de lei vechi”, a declarat primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Contractul va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2014 şi se va derula pe tot parcursul anului viitor.. În total au fost achiziţionate, pe Bursa Română de Mărfuri, 2108 MWh.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/