8.9 C
Deva
vineri, decembrie 1, 2023

Hunedorenii învaţă tainele limbii lui Confucius

Cei care doresc să fie iniţiaţi în limba chineză pot lua lecţii în mod gratuit, începând din luna noiembrie la Biblioteca Judeţeană „Ovid Densuşianu” din Deva

agrafa

Cursuri de limbă şi caligrafie în limba chineză vor avea loc în mod gratuit, începând din luna noiembrie în oraşul de la poalele Cetăţii. Orele dedicate învăţării limbii lui Confucius se vor desfăşura la Biblioteca Judeţeană din Deva şi fac parte dintr-un proiect cultural-educativ mai amplu pe care instituţia de cultură îl desfăşoară în parteneriat cu Institutul „Confucius” din Sibiu şi cu Liceul de Arte „Sigismund Toduţă” din Deva. De asemenea, doritorii pot urma şi cursuri de Taichi, cunoscute şi ca gimnastică a minţii, la Liceul de Arte din Deva.

Predate de profesori din universităţile chineze

Considerăm că este o oportunitate deosebită organizarea de cursuri de limbă chineză, cursuri de caligrafie chinezească şi cursuri de Taichi, domenii de major interes şi de primă utilitate pentru oricine doreşte să pătrundă tainele acestei limbi complexe, să cunoască lucruri esenţiale despre spiritualitatea chineză, despre filosofia de viaţă a acestui popor mare, creator de civilizaţie”, a declarat Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Judeţene „Ovid DensuşianuHunedoara Deva. Cursurile de limbă chineză de la Bibilteca Judeţeană, care încep în 6 noiembrie vor fi predate de către profesori din universităţile chineze cunoscători de limbă română. Învăţăceii vor fi organizaţi în grupe de câte 10 persoane, iar orele de studiu vor avea loc de două ori pe săptămână, marţi şi joi, între 10 şi 12 pentru grupa de dimineaţă sau între 17-19, pentru grupa de după-amiază.

Înscrieri, la sediul Bibliotecii

Cei care vor participa la aceste cursuri vor avea prilejul să dobândească competenţe lingvistice în limba chineză, vor cunoaşte elemente esenţiale despre simbolistica scrierii chineze sau a ideogramelor. Înscrierile se pot face la sediul central al Bibliotecii, începând de vineri, 1 noiembrie. „Pentru anul viitor este preconizată înfiinţarea unei filiale chineze aparţinând Bibliotecii Judeţene, filială care va purta numele „Confucius” şi va pune la dispoziţia celor interesaţi o bogată ofertă de carte şi materiale audio-video în limba chineză şi limba română”, mai adăugat managerul Bilbliotecii Judeţene.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/