-0.2 C
Deva
miercuri, noiembrie 29, 2023

În loc să stea în patru labe cu canciocul în mână. Primarul Aninoasei poate preda drumul ciuruit de gropi către Consiliul Judeţean Hunedoara

Decât să se obosească să umple cu caniocul craterele din asfalt sau sa caute sponsori care să aducă o roabă de ciment, primarul din Aninoasa are la dispoziţie o soluţie mult mai avantajoasă: să dea înapoi în administrare Consiliului Judeţean Hunedoara drumul care duce din DN66 spre micuţa localitate ex-minieră.

aninoasa.drumDrumul care face legătura dintre DN 66 şi oraşul Aninoasa arată ca după bombardament şi nu de ieri – de azi, ci de ani întregi. Teoretic, drumul este unul judeţean, însă practic se află în administrarea Primăriei Oraşului Aninoasa, adică exact prima administraţie publică din ţară care şi-a declarat falimentul. Dacă în anii precedenţi fonduri s-au găsit doar pentru mici cârpeli, de cînd cu starea de insolvenţă banii sunt şi mai puţini, iar posibilităţile de reparaţii a şoselei sunt practic nule. Aşa că, primarul din Aninoasa, Nicolae Dunca, s-a apucat să caute sponsori pentru a repara singura cale de acces care leagă localitatea de restul Văii Jiului. Şi, mai mult decât atât, cum nici sponorii nu s-au bulucit la uşa Primăriei, edilii au mai căutat bani şi prin propriile buzunare şi au anunţat că vor face chiar şi clacă sau voluntariat.Altfel spus, caută prin oraş tineri dornici să astupe gratis gropile şi susţine că, împreună cu viceprimarul şi secretarul Primăiei, stau “în patru labe” ca să repare craterele.

Există o soluţie mai simplă!

O situaţie oarecum hilară, dar care reprezintă unica alternativă de reparare a drumului respectiv, susţin eaprimarul Dunca. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Tiberiu Balint, îl contrazice, însă, şi spune că drumul pote ajunge oricând înapoi la CJH, însă edilii trebuie să facă demersurile necesare. “În loc să vină şi să spună: <<vreau să-l repare Consiliul Judeţean>>, primarul – care a fost şi secretarul primăriei atâţia ani – ar trebui să se uite prin hârtii, să găsească hotărârea de consiliu prin care l-au luat în administrare. Nu putem să-l reparăm noi acum, pentru că este în administrarea Primăriei. L-au luat în urmă cu vreo 8 -9 ani pentru un proiect de introducere a apei şi canalizării  şi pentru cel care l-au avut cu mina (n.r. de transformare într-un muzeu subteran). Ca şi statut, este un drum judeţean, aflat în administrarea Consiliului Local Aninoasa, iar în momentul de faţă numai cei din Aninoasa pot să-l asfalteze, să-l întreţină ori să-l modernizeze.

Pentru a– l da înapoi în administrarea Consiliului Judeţean, ei trebuie să iniţieze un proiect de hotărâre de Consiliu Local”, a explicat Balint.

       

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente