-0.7 C
Deva
vineri, decembrie 13, 2024

Magneţii dau iama în capacele de canal montate pe bani europeni

Nici bine nu s-au finalizat lucrările de extindere a reţelelor de canalizare în Aninoasa, că magneţii au şi pus ochii pe capacele de canal. Reprezentanţii furnizorului de apă din Valea Jiului, împreună cu poliţiştii încearcă să dea de urma hoţilor şi să rezolve problema.

canal1Locuitorii din Aninoasa au canalizare chiar şi pe străzile unde  localnicii nu au mai sperat că această problemă se va rezolva vreodată, graţie unui proiect derulat de ApaServ Valea Jiului SA cu finanţare europeană. Numai că magneţii s-au gândit să aibă încă un profit şi au început să fure, din greu, capacele de canal de pe stradă. „În această dimineaţă am primit deja a treia notă de constatare privind furtul capacelor de canal în Aninoasa. Cam de săptămâna trecută a început să se manifeste acest fenomen, în zona Stadionului şi  a primelor colonii”, a declarat Florin Donisă, director tehnic SC ApaServ Valea Jiului SA. Din stocurile existente, reprezentanţii furnizorului de apă şi servicii de canalizare a reuşit să înlocuiască 4 capace. În plus, poliţiştii din Aninoasa i-au sprijinit cu nişte capace confecţionate din tablă, care să acopere „capcanele” din carosabil. Cei de la ApaServ au cerut şi sprijinul primăriei din localitate pentru că, mai devreme sau mai târziu, acele capace sustrase vor ajunge la centrele de fier vechi şi, în plus, au făcut plângeri penale la Poliţia Aninoasa pentru depistarea făptaşilor.

La Petroşani, capacele se fură cu zecile

„Şi la Petroşani este o adevărată problemă. În trei zile consecutiv au fost sustrase 27 de capace de canal. Din fericire, aici, pentru înlocuirea lor, avem sprijinul Primăriei Petroşani”, a mai spus Florin Donisă. Ca să nu îi mai tenteze pe hoţii de fier vechi, noile capace sunt din material compozit, însă problema este că sunt foarte scump. Astfel, în funcţie de greutatea la care rezistă, un asemenea capac costă între 100 şi 150 de euro. La această sumă se adaugă costurile de montare, care nu sunt deloc mici. Astfel, este nevoie de o placă de beton în care să fie încastrat acest noi capac, care costă la rândul ei circa 1.000 de lei. Iar ca efecte, pe lângă paguba în sine şi pericolul de accidente, directorul tehnic al ApaServ Valea Jiului SA atrage atenţia că există riscul înfundării reţelelor de canalizare, iar reparaţiile constituie o altă problemă majoră.

Știri Similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/