2.4 C
Deva
joi, decembrie 7, 2023

BAC 2013. Proba de limba română, prezenţă masivă

Absolvenţii care s-au înscris la prima probă a examenului maturităţii s-au prezentat luni fără rezerve în centrele de examen

bacPrima probă a examenului de Bacalaureat din sesiunea august-septembrie s-a desfăşurat fără probleme în judeţ. „Din numărul total de 247 de absolvenţi care s-au înscris la proba de Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare de limba română 214 candidaţi s-au prezentat în sălile de examen în cursul zilei de luni, marţi urmând să mai fie testaţi elevii de la Colegiul Economic „Hermes” şi Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” din Petroşani” a declarat Lavinia Ilina, inspector şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara.

Niciun candidat la limba maternă

Surprinzător, în judeţ niciun candidat nu s-a încris la proba de comunicare în limba maternă. În schimb, marţi şi miercuri aproape 300 de absolvenţi îşi vor testa cunoştinţele într-o limbă de circulaţie internaţională. Dintre aceştia, un număr de 233 sunt sunt înscrişi la limba engleză, 28 la franceză şi şase la italiană. Şi la proba de evaluarea a competenţelor digitale care se va desfăşura joi şi vineri sunt aşteptaţi un număr de 255 de absolvenţi. Probele de evaluarea a competenţelor care se susţin în această săptămână se desfăşoară la fiecare unitate şcolară care a avut absolvenţi de clasa a XII-a şi a XIII-a.

La Bacalaureatul de toamnă s-au înscris peste 2.000 de candidaţi, dintre care un număr de 572 de elevi provin din promoţiile anterioare.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/