Timp de o săptămână, activismul şi ecologia se îmbină cu concertele, activităţile culturale şi distracţia, în apropierea satului minier Roşia Montană, unde sunt aşteptaţi mii de tineri din ţară, dar şi peste hotare
În această săptămână la Roşia Montană sunt aşteptaţi mii de tineri, dar şi militanţi ecologişti din ţară, dar şi de peste hotare la ce-a de-a noua ediţie a festivalului cultural şi ecologic “Fân Fest”.
Pentru ce luptă tinerii
Festivalul, care va debuta mâine se desfășoară pe parcursul a şapte zile în care tinerii au parte de activități culturale, muzică și creație sub sloganul „Cultivă revoluţia”. “FânFest este cea mai vizibilă și mai spectaculoasă formă de exprimare a luptei noastre și a viziunii pe care o avem pentru acesti munți care adăpostesc vestigii arheologice unice în lume, păduri, lacuri, biserici, familii, păsări, vaci, oi. Festivalul FânFest a fost pentru prima oară organizat în 2004, când mai multe ONG-uri şi activişti din cadrul campaniei “Salvaţi Roşia Montană” au avut iniţiativa unui mare eveniment în aer liber prin care să se promoveze potenţialul de dezvoltare alternativă şi peisajul cultural şi natural al Roşiei Montane, dar şi să informeze publicul tânăr din România privind opoziţia împotriva proiectului de extragere a aurului în carieră deschisă şi folosind tehnologia cianurilor”, se arată în manifestul “Fân Fest”.
Şapte zile pline de evenimente
Concerte, teatru, dans, expoziţii, workshop-uri, filme documentare, evenimente speciale, târg ţărănesc, tururi ghidate sunt doar câteva dintre activităţile care se vor desfăşura pe parcursul acestei săptămâni în apropierea satului transilvănean Roşia Montană. Organizatorii propun atât de multe evenimente participanţilor la “Fân Fest”, încât au tipărit o broşură de 24 de pagini care să îi ghideze pe noii veniţi. Cazarea se face în grădină cu cortul, în gazdă la localnici sau în şura cu fân, contra cost şi doar prin Punctul de cazare, special amenajat în Piaţa Veche din sat.