2 C
Deva
joi, decembrie 7, 2023

Prea săraci şi pentru apa potabilă de la robinete!

Sunt prea săraci ca să-şi plătească apă. Mulţi locuitori ai Văii Jiului cer ajutorul conducerii ApaServ Valea Jiului să le eşaloneze facturile şi asta la fiecare audienţă pe care o ţine conducerea societăţii.

avramNu apa e scumpă, ci oamenii sunt săraci. Prea săraci pentru a-şi permite până şi banala apă potabilă. Şi de asta s-a convins directorul SC ApaServ Valea Jiului SA, Costel Avram, în răstimpul scurs de când a fost numit în această funcţie, adică de aproximativ un an şi jumătate. Iar cei mai mulţi care vin în audienţe în fiecare săptămână, tocmai despre asta vorbesc. „Problema banilor este cel mai des ridicată, datoriile, facturile restante. Dacă pentru eşalonare trebuia să fie achitată o anume sumă, am trecut de multe ori cu vederea lucrul acesta. Important este să îi dau la om posibilitatea să aibă apă, iar el să-şi respecte angajamentul de plată pe care îl semnează. Încercăm să îi înţelegem şi să î ajutăm pe toţi cei care ne cer sprijinul”, a declarat Costel Avram, directorul SC ApaServ Valea Jiului SA.

La această oră, furnizorul de apă şi canalizare din valea Jiului are de recuperat în total 16.685.870 de lei. Cea mai mare datorie revine populaţiei, care are de achitat restanţe în valoare de 11,3 milioane de lei, ceea ce înseamnă aproape 68% din datoria totală. De asemenea, instituţiile bugetare au de plată 167.573, 58 lei, aici fiind incluse primăriile, spitalele sau şcolile.  Agenţi economici, inclusiv societăţile de termoficare, mai au de achitat alte 5,217 milioane de lei, iar cea mai mare restanţă vine tot de la populaţie, prin societăţile de termoficare din Valea Jiului, adică 5,024 milioane de lei.

 

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/