2.8 C
Deva
miercuri, noiembrie 29, 2023

Reducerea TVA-ului la pâine scumpeşte băutura

paine

Prima zi de toamnă calendaristică aduce modificări importante privind scăderea TVA-ului la pâine la 9% pe de o parte, şi creşterea accizelor la alcool cu 25%, pe de altă parte. Scumpirea băuturilor alcoolice vine să compenseze un eventual impact negativ la buget creat de reducerea taxelor la pâine. Ambele modificări fac parte din noul acord încheiat între Executiv şi Fondul Monetar Internaţional.

Odată cu TVA-ul scade şi evaziunea fiscală

Este un lucru foarte bun faptul că TVA-ul va scădea la 9%, urmărindu-se astfel rezolvarea a două probleme majore: scăderea preţului pâinii şi diminuarea evaziunii fiscale. Acum TVA-ul se ridică la un sfert din preţul pâinii, iar mulţi producători preferau să rişte. De la 1 septembrie lucrurile se vor schimba în bine”, este de părere George Frântu, director general al Boromir Ind. Totuşi producătorul spune că preţul pâinii a fost întotdeauna accesibil consumatorului român şi prin urmare este posibil să nu avem scăderi spectaculoase de preţ. Prin urmare, cu cât va scădea preţul produselor de panificaţie la raft nu se poate încă stabili având în vedere că piaţa este cea care va stabili valoarea la care se va comercializa pâinea de la data de 1 septembrie.

În schimb, preţurile la băuturile alcoolice vor exploda, motiv de îngrijorare pentru producătorii de spirtoase, distribuitori, iar în ultimă instanţă consumatorii de rând.

       

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente