0.4 C
Deva
marți, decembrie 5, 2023

Săptămâni “de foc”. Start la Bacalaureat!

O lună presărată cu examene îi aşteaptă pe cei peste 3.300 de absolvenţi de liceu hunedoreni care s-au înscris în prima sesiune a examenului maturităţii

incepe baculEmoţii mari pentru absolvenţii de liceu hunedoreni care astăzi şi mâine vor susţine prima probă a Bacalaureatului. La sesiunea din vară a examenului maturităţii, care debutează cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, s-au înscris peste 3.300 de absolvenţi. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Hunedoara, cea mai mare parte a candidaţilor, în jur de 2.800  provin din promoţia curentă. Candidaţii sunt sfătuiţi să respecte regulile, deoarece orice încercare de fraudă va fi pedepsită cu eliminarea din examen.

Probele scrise, din 30 iunie

Până la sfârşitul acestei luni, absolvenţii vor avea de trecut probele de competenţe lingvistice în limba română, limba maternă şi o limbă de circulaţie internaţională, precum şi proba de competenţe digitale.La aceste probe candidaţii nu primesc note, ci doar calificative.Probele de foc, temute de foştii liceeni, sunt însă cele scrise, care vor debuta în 30 iunie cu limba română. Urmează apoi, proba la limba maternă în1 iulie, proba obligatorie a profilului în 2 iulie, iar în 4 iulie, examenele se vor  încheia, cuproba la alegere a profilului şi specializării.Examenul de Bacalaureat va fi susţinut  în 14 centre de examen judeţene, iar rezultatele finale vor fi afişate în data 7 iulie.

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/