2.8 C
Deva
miercuri, noiembrie 29, 2023

Şi-au desemnat reprezentantul în ADI „Termoficare”

Municipaliatea din Petroşani şi-a desemnat reprezentantul în Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Termoficare” Valea Jiului. Această asociaţie a fost constituită pentru unificarea serviciilor de termoficare din Valea Jiului, aşa încât să se poată realiza un sistem centralizat unic în întreaga zonă.

primariaReprezentantul Primăriei Petroşani în ADI „Termoficare” a fost desemnat, prin votul consilierilor locali, Marian Popescu, cel care este şi city manager al municipiului Petroşani. Bazele ADI „Termoficare” s-au pus încă de la finele anului 2012, când, împreună cu oficialii Consiliului Judeţean Hunedoara şi ai Prefecturii, reprezentanţii celor şase unităţi administrativ teritoriale din Valea Jiului au hotărât înfiinţarea Agenţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru furnizarea agentului termic în sistem centralizat. Asociaţia are drept scop atragerea de fonduri structurale pentru reabilitarea magistralei şi a reţelelor furnizare a agentului termic în localităţile Văii Jiului.  Noul operator de termoficare, ce va funcţiona în toate localităţile Văii Jiului, va fi, de fapt, o sucursală a Complexului Energetic Hunedoara, iar decizia a fost luată după ce au fost analizate oportunităţile şi posibilităţile de înfiinţare a unei asemenea societăţi de distribuţie a agentului termic.

Nu îi sperie posibilitatea privatizării CEH

Acum, cei mai mulţi localnici se încălzesc cum pot şi asta deşi se spune că Valea Jiului stă pe un munte de huilă. Şi, pentru rezolvarea problemei căldurii din casele localnicilor s-a decis înfiinţarea unei societăţi unice, care va fi constituită practic ca un punct de lucru al Complexului Energetic Hunedoara. Furnizorul va funcţiona la Paroşeni, acolo unde funcţionează termocentrala ce asigură şi a cum agentul termic necesar, înglobată de asemenea în Complexul Energetic Hunedoara. Dar posibilitatea privatizării CEH nu îi sperie pe edilii care au aderat la ADI Termoficare, pentru că, spun aceştia, societatea – deşi constituită ca punct de lucru – nu se va privatiza odată cu restul subunităţilor ce comun Complexul energetic. „Privatizarea CEH nu implică şi privatizarea acestui operator unic de termoficare, care distribuie reţelele. ADI este proprietar. Practic, proprietatea rămâne a consiliilor locale”, a explicat primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi. Edilul a mai preciza că, în această asociere fiecare membru intră cu patrimoniul, pe care îl dau în concesiune către un operator. Pentru finalitatea proiectului, mai este nevoie doar ca ANRSC  să vizeze caietul de sarcini, pentru că, în baza prevederilor legale, serviciul trebuie scos la licitaţie.

       

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente