2.6 C
Deva
miercuri, decembrie 6, 2023

Solidaritate zărăndeană: Apel pentru sprijinirea spitalului din Brad

Iniţiativa îi aparţine lui Ioan Faur, primarul comunei Ribiţa, localitate învecinată cu municipiul din Ţara Moţilor

SONY DSC

Sănătatea este cel mai de preţ dar al omului. O vorbă din bătrâni spune că sănătatea-I mai bună decât toate, lucru care îl poate confirma oricine.

Invitaţie la dialog

O preocupare mai deosebită pentru sănătate întâlnim, în ultima perioadă, în Ţara Zarandului, mai exact în comunele din acest pitoresc ţinut al judeţului Hunedoara. Aşa cum se ştie, toate localităţile rurale din zonă se raportează la municipiul Brad, singura aşezare urbană din regiune, unde funcţionează şi un spital. Iar locuitorii Zarandului, mai toţi lucrând sau şcolindu-se, în diferite perioade, în Brad, chiar dacă au acces la medici de familie, când întâlnesc o problemă mai delicată cu sănătatea, vin să se trateze la Spitalul Municipal. Din păcate, după cum susţine Ioan Faur, primarul comunei Ribiţa, localitate învecinată cu Bradul, spitalul se confruntă cu mai multe probleme.  “În urma discuţiilor purtate cu concetăţenii, dar şi cu cadre medicale, rezultă că Spitalul Municipal din Brad se confruntă cu grave probleme, cum ar fi asigurarea medicamentelor, deficienţe cu încălzirea, mai ales în anii trecuţi, lipsa dotărilor sau datorii de circa 2 milioane de lei noi. Pe această cale, fac un apel la colegii mei primari din zonă, care suntem asociaţi şi în Grupul de Acţiune Locală “Ţara Zarandului”, în vederea sprijinirii Spitalului Municipal din Brad. Cu unii dintre aceşti primari am purtat déjà discuţii, şi şi-au manifestat sprijinul pentru acest demers, iar cu alţii voi vorbi în zilele ce urmează. De asemenea, fac un apel şi la Consiliul Local al municipiului Brad pentru a arăta deschidere la un dialog pe această temă, de a sprijini Spitalul Municipal ”, a declarat Ioan Faur, primarul comunei Ribiţa.

ribita Spital Brad_2

Propuneri

Bineînţeles că, aşa cum este şi firesc, cine vine cu o astfel de iniţiativă trebuie să aibă şi unele sugestii pentru punerea ei în practică. Ioan Faur vine şi cu trei propuneri în acest sens, acestea fiind formarea unei asocieri între Spitalul Municipal Brad şi comunele din Grupul de Acţiune Locală “Ţara Zarandului”, prin organizaţiile non-guvernamentale care funcţionează în respectivele localităţi rurale, acordarea de donaţii sau sponzorizări, în funcţie de prvederile legale din domeniu, şi accesarea unor proiecte cu finanţare europeană sau guvernamentală. “În acest demers pe care l-am iniţiat am şi o motivaţie personală, pe care nu am niciun fel de motiv să o ascund. Eu m-am format  în Brad, unde am făcut şcoala profesională şi pe cea de maiştri. De asemenea, am fost sportiv, mai exact fotbalist la Aurul Brad şi, mai apoi, conducător al clubului. În plus, şi eu, ca şi mulţi alţii din zona Zarandului, am o locuinţă în Brad şi petrec destul de mult timp în municipiu. Consider această iniţiativă ca o datorie morală faţă de oraşul care mi-a oferit atâtea în viaţă. Este momentul să mă revanşez faţă de Brad, şi cred că nu sunt singurul care se află în această situaţie, iar sprijinirea Spitalului municipal mi se pare o soluţie bună. Este adevărat că în ultimii ani situaţia de la Spitalul Municipal din Brad s-a mai schimbat, în sens pozitiv, dar consider că este loc de mult mai bine”, a mai spus Ioan Faur, primarul comunei Ribiţa.

 

Știri Similare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/