-0.2 C
Deva
miercuri, noiembrie 29, 2023

Tabăra de creaţie de la Ribiţa şi-a deschis porţile

16 elevi cu aptitudini artistice vor participa în această săptămână la evenimentul aflat la cea de-a treia ediţie, care se va desfăşura la Mănăstirea Crişan

pictura 2Timp de o săptămână, 16 elevi care s-au remarcat în cursul anului şcolar pentru talentul lor la desen, vor participa la Tabăra de pictură de la Ribiţa. Evenimentul care a debutat ieri a adunat participanţi din localităţile Ribiţa, Brad, Baia de Criş, Vaţa de Jos şi Arad.

Ateliere de creaţie la mănăstire

Elevii cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani vor fi cazaţi la Mănăstirea Crişan, unde se vor desfăşura şi atelierele de pictură pe sticlă sub îndrumarea coordonatorilor de proiect. Copiii vor realiza lucrări de pictură pe sticlă, pictură pe piatră şi vor descoperi tainele încondeierii ouălor, sub îndrumarea profesoarei Monica Duşan. De asemenea, participanţii la tabără vor descoperi şi meşteşugul confecţionării de fluiere, cu ajutorul Preotului Paroh Ioan Diniş.

Ore de educaţie religioasă şi drumeţii

Pe parcursul acestei săptămâni vor îmbina utilul cu plăcutul. Copiii îşi vor îmbunătăţi cunoştineţele desprex pictură şi vor învăţa să lucreze în echipă. Pe lângă atelierele de creaţie, cei care doresc pot participa şi la ore de educaţie religioasă, într-un cadru destins, fără note şi fără prezenţă obligatorie. De asemenea elevii vor beneficia de un program activ care va include drumeţii şi vizite la obiectivele turistice din împrejurimi”, a declarat bibliotecarul Monica Duşan, unul dintre coordonatorii proiectului.

Tabăra se va încheia duminică cu o expoziţie de lucrări realizate de micii artişti la Mănăstirea Crişan, care va fi deschisă oficial publicului începând cu ora 10. Manifestarea care se află la cea de-a treia ediţie a fost inţiată de Şcoala Gimnazială „Preot Iosif Comşa” Ribiţa, în parteneriat cu Primăria Ribiţa, Biblioteca Comunală Ribiţa şi Parohia Ortodoxă Ribiţa.

       

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente