5 C
Deva
miercuri, decembrie 6, 2023

“Vreau şi eu părinţii mei!”

Campania “Adopţia o alegere nobilă”, demarată cu ocazia primei “Zile Naţionale pentru Adopţie”, urmăreşte să informeze hunedorenii despre ceea ce înseamnă a oferi o casă unui copil lăsat de părinţi naturali în grija statului dar şi procedurile prin care trebuie să treacă viitori părinţi, pentru a le fi încredinţat un copil

familia

Peste 180 de copii din judeţ se află în centre de plasament, case sau apartamente familiale, copii pentru care noţiunea de “mamă” şi „tată”, sunt fără substanţă. Pentru cele 180 de suflete “mama” este îngrijitoarea de la centru, bucătăreasa sau educatoarea. Alţi 270 de copii sunt daţi în plasament la un asistent maternal profesionist.

Tată pentru doi copii adoptaţi

Hunedorenii care se gândesc să adopte un micuţ, indiferent dacă au sau nu alţii acasă, pot afla de la  ofiţerul de poliţie Florin Bolosin cum este să aibă sub acelaşi acoperiş nu mai puţin de trei copii: doi adoptaţi şi unul natural. “Adopţia pleacă din dorinţa de a iubi. A iubi pe cei care nu sunt iubiţi şi preţuiţi de proprii părinţi, care îi abanonează sau îi părăsesc. Adopţia înseamnă şansa unui copil de a avea cui spune “mama” şi cui spune “tată”. Este o binecuvântare faptul că o am pe AnaMaria, care are 13 anişori, pe Tudor, nouă anişori, doi copii adoptaţi. Îl am şi pe cel natural, pe Iosif, nu este nicio diferenţă între ei. Ei au nevoie de dragostea şi de afecţiunea părinţilor. Prin adopţie, Ana şi Tudor au avut această şansă, a unor părinţi, care să îi iubească şi să le ofere cele necesare ca oricărui alt copil”, spune Florin Bolosin. Fetiţa cea mare a familiei Balosin, Ana Maria a fost părăsită de mama sa, într-un spital din Arad pe când avea un an, la fel cu alţi cinci copii care au fost abandonaţi în primul trimestru al acestui an, în instituţiile spitaliceşti din judeţ. Ea a avut norocul unei familii iubitoare.

Lipsiţi de şansa unei familii

Dintre cei 450 de copiii aflaţi în grija statului, doar 67 au încuviinţarea părinţilor pentru a putea deveni adoptabili. Pentru ceilalţi micuţi, această şansă nu există deoarece părinţii sau rudele îi ţin “prizonieri” în centrele de plasament, fără a se gândi că nu au ce să le ofere şi le transformă copilăria într-un univers fără de culoare şi fără dragoste părintească. Acesta este şi cazul băieţelului din Petroşani, găsit în pubelă de un lucrător de la salubritate.“Am încheiat toate demersurile la Direcţia Copilului Hunedoara privind adopţia copilaşului din Petroşani care a fost aruncat la tomberonul de gunoi de propria mamă. Am finalizat toate procedurile, am urmat toţi paşii care ne-au fost indicaţi, dar în final, femeia care şi-a aruncat copilul la gunoi, se opune adopţiei. Ne-am bucura dacă acest copilaş va avea în viitor o familie, sper ca legea să fie în final de partea lui”, mai spune Florin Balosin, care s-a oferit să îl primească în familia sa numeroasă şi pe pruncul aruncat la gunoi.

O nouă familie, pentru nouă copii

De la începutul anului şi până acum, potrivit Ionelei Lazăr, purtător de cuvănt al DGASPC Hunedoara, în judeţ a fost încuviinţată adopţia pentru nouă copii. Familiile care doresc să facă fericit un suflet nevinovat, părăsit de părinţi, sunt aşteptaţi la specialiştii Biroului de Adopţii, de pe strada Gheorge Bariţiu, nr. 21, din Deva.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/