1.8 C
Deva
joi, decembrie 7, 2023

Conferința națională MICIA REDIVIVA, la cea de a III-a ediție! IN MEMORIAM LUCIA ȚEPOSU-MARINESCU

Organizată de Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, în colaborare cu Muzeul Național de Istorie a României București, conferința va găzdui peste 30 de participanți, specialiști din mai multe muzee și institute de cercetare din țară.

Comunicările științifice vor aduce în atenție, pe parcursul a două zile, 27-28.10.2022, elemente de patrimoniu arheologic descoperite în situl de la Micia și în alte situri de epocă romană din România.

„Micia a reprezentat unul dintre cele mai însemnate centre ale Daciei Romane, ansamblul locuirii de aici compunându-se dintr-o fortificație patrulateră construită încă din timpul lui Traian, alături de care s-a dezvoltat, pe parcursul secolelor II și III d. Chr, o așezare civilă înfloritore. Ca urmare a poziției geo-strategice și comerciale importante, dar și datorită resurselor minerale și petrografice aflate în apropiere, Micia a prosperat, comunitatea de aici devenind din ce în ce mai numeroasă, activitățile acestor oameni lăsând urme arheologice pe o suprafață de mai multe zeci de hectare”, (arheolog dr. Marius Barbu, coordonatorul evenimentului).

Deschiderea oficială va avea loc, joi 27.10.2022, ora 10.00, la Palatul Magna Curia, Sala Șemineului.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/