Tribunalul Bucureşti a pronunţat, luni, sentința în procesul în care, de anul trecut, Mircia Muntean, primarul Devei, a solicitat anularea pedepsei de patru ani de închisoare cu suspendare primită într-un dosar în care a fost acuzat de abuz în serviciu, infracţiuni comise la sfârşitul anilor 1990.

„Instanţa respinge ca nefondată cererea formulată de condamnatul Muntean Mircia având ca obiect constatarea intervenirii legii de dezincriminare (art. 4 Cod Penal) datorită modificării elementelor constitutive ale infracţiunii de abuz în serviciu în formă calificată prev. de art.2481 C.pen. 1969 pentru care a fost condamnat prin sentinţa penală nr.703/17.07.2013 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală, definitivă prin decizia nr.179/24.09.2013 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 Judecători. În baza art.275 alin.2 C.proc.pen. obligă condamnatul la plata către stat a sumei de 300 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 9 ianuarie 2017”, a informat Tribunalul Bucureşti.

În luna septembrie a anului 2013, Mircia Muntean, deputat la acea vree şi fost primar PNL al Devei timp de 16 ani,  a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României la patru ani de închisoare cu suspendare şi la plata unor despăgubiri de peste 330.000 de dolari, într-un proces în care a fost acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice. Infracţiunile de care a fost acuzat Mircia Muntean sunt legate de cedarea iegală a unor terenuri din domeniul public al Devei, pe care Mircia Muntean a aprobat-o în 1999, în vremea în care era primar al municipiului Deva.