13.3 C
Deva
marți, aprilie 16, 2024

Control judiciar pentru cei trei inculpaţi din dosarul fraudării concursului de director al DGASPC

Secretarul judeţului Hunedoara, Dan Daniel, Ştefan Mihaela Dorina – şef Serviciu administraţie publică locală şi Monica Georgescu – diretorul general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Hunedoara sunt cercertaţi de DNA sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile pentru fapte de corupţie.text perchezitii dna (6)

Potrivit DNA, Dan Daniel şi Mihaela Ştefan sunt cercetaţi penal pentru abuz în serviciu, în timp ce Monica Georgescu se efectuează cercetări cu privire la comiterea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu. Cei trei au fost puşi sub urmărire după ce concursul pentru postul de director al DGASPC Hunedoara ar fi fost fraudat. Astfel, spun procurorii anticorupţie, în cursul lunii iunie 2014, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a publicat anunţul privind organizarea, în data de 17.07.2014, a concursului de promovare pentru ocuparea funcţiei publice de conducere vacantă, de director general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Hunedoara. Prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici a fost constituită comisia de concurs, din care făceau parte, printre alţii, Dan Daniel şi Mihaela Dorina Ştefan. „La concurs s-a înscris o singură candidată, respectiv inculpata Georgescu Monica, la acea dată împuternicită în funcţia de director general al D.G.A.S.P.C Hunedoara, fiind singura agreată de conducerea Consiliului Județean Hunedoara. Conform art 51 alin. 3 din H.G. 611/2008 fiecare membru al comisiei de concurs trebuia să propună cel puțin 3 subiecte iar, pe baza acestor propuneri se întocmeau minim două seturi de subiecte care urmau să fie prezentate candidaților. Anterior datei organizării concursului, inculpatul Dan Daniel i-a cerut inculpatei Georgescu Monica să formuleze subiectele și baremele de corectare pentru întrebările ce urmau să fie propuse de membrii comisiei de concurs din partea Consiliului Județean Hunedoara.
Ulterior, aceste subiecte formulate de inculpata Georgescu Monica au fost propuse de ceilalţi 2 inculpaţi cu ocazia întrunirii comisiei de examen în vederea stabilirii întrebărilor, trei dintre acestea revenindu-i candidatei la proba teoretică”, arată DNA. Şi,a aş cu era de aşteptat, la examenul organizat şi susţinut în data de 17 iulie 2014, Monica Georgescu a fosta dmisă cu un punctaj foarte mare. Aşa de mare a fost bucuria ei, mai spun anchetatorii, că a anunţat cunoscuţilor reuşita chiar înainte de publicarea rezultatelor oficiale.

Ce îndatoriri au pe perioada controlului judiciar

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpaţii sunt obligaţi să se prezinte la organul de urmărire, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat, să nu depăşească limita teritorială a județului Hunedoara(în cazul inculpaţilor Dan Daniel şi Ştefan Mihaela Dorina) şi limita teritorială a României(în cazul inculpatei Georgescu Monica), decât cu încuviinţarea prealabilă a organelor judiciare, să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar, să nu mai participe în calitate de membru în cadrul comisiilor de examinare/concurs la examenele/ concursurile organizate de Consiliul Judetean Hunedoara direct sau prin intermediul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici(doar în cazul inculpaţilor Dan Daniel şi Ştefan Mihaela Dorina).
Dacă nu vor respecta aceste obligaţii cei trei pot ajunge în arest la domiciliu sau în arest preventiv.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/