2.2 C
Deva
joi, decembrie 7, 2023

Copaci perculoşi. Castanii verzi, pe lista neagră a autorităţilor din Hunedoara

furtuna hunedoara (41) Un castan înalt de peste zece metri s-a prăbuşit în urma unor rafale de vânt şi de ploaie care au durat doar câteva zeci de minute. Rădăcinile castanului nu au mai ţinut şi s-au desprins din pământul amestecat cu zgură. Incidentul s-a petrecut pe Strada Eroilor din Hunedoara şi nu a fost singular. În mai multe cartiere din municipiu, copacii au fost doborâţi de vijelie, deşi fenomenele meteorologice nu au fost extrem de puternice.

Angajaţii Primăriei Hunedoara au identificat arbori care prezintă riscul de a se prăbuşi: cei mai mulţi sunt castani plantaţi în anii 1960 pe marginea bulevardelor, aplecaţi sau găunoşi, ori cu trunchiuri care au început să se usuce. Un exemplu este Bulevardul Corvin, una dintre cele mai aglomerate străzi din Hunedoara. Pe bulevard, şase castani care au crescut până la înălţimea blocurilor cu trei etaje din zona Casei de cultură vor fi toaletaţi în perioada următoare. Castanii pun în pericol siguranţa localnicilor. „Angajaţii primăriei se deplasează pe teren pentru a vedea ce copaci prezintă astfel de riscuri şi dacă se impune toaletarea sau tăierea lor. Şi hunedorenii pot face astfel de sesizări, iar mulţi au făcut-o deja”, spune Silke Oprean, reprezentanta Primăriei Hunedoara.

Pe de altă parte, tăierile şi toaletările de copaci din Hunedoara sunt urmate de o mulţime de reclamaţii la adresa autorităţilor locale. În anii trecuţi, toaletarea castanilor din zona Sanitas şi lucrările de modernizarea a bulevardului a făcut ca peste 20 de arbori să se usuce şi să moară.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/