10.3 C
Deva
duminică, septembrie 15, 2024

Beneficiar al Legii „penale mai favorabile”. Criminalul – emo ar putea fi eliberat

emo hoara (2)Lucian Hoară (21 de ani) ar putea fi eliberat în următoarele zile. A stat cinci ani şi jumătate în închisoare după ce a ucis o fată de 15 ani, iar acum va beneficia de prevederile unei ordonanţe din 24 decembrie 2013, privind aplicarea legii penale mai favorabile.

Lucian Hoară a şocat o întreagă comunitate după ce în iulie 2008, la vârsta de 16 ani, şi-a ucis prietena cu un an mai tânără decât el, tăindu-i gâtul cu un cuţit de bucătărie. Crima a avut loc într-un apartament din Hunedoara şi i-a dus adolescentului o pedeapsă de nouă ani de închisoare. Hoară a executat până în prezent cinci ani şi jumătate, dar va beneficia de prevederile noului Cod Penal şi ale Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului privind aplicarea unei legi penale mai favorabile. Noile reglementări se aplică din 1 februarie 2014, dată la care dosarul de evaluare al condamnatului se va afla pe rolul Tribunalului Hunedoara. Instanţa va decide dacă Lucian Hoară va fi eliberat.

Crimă inexplicabilă

În luna august a anului 2008, Lucian Hoară a fost reţinut de poliţişti pe o stradă din Hunedoara, la scurt timp după ce îşi ucisese prietena. Tânărul, pe atunci în vârstă de numai 16 ani, a săvârşit crima în camera sa, în care cei doi şi-au petrecut după-amiaza. I-a tăiat gâtul fetei cu un cuţit de bucătărie, din gelozie, şi apoi a ieşit afară cu bicicleta. Adolescentul a mărturisit anchetatorilor că ar fi avut halucinaţii în care, alături de iubita sa, ar fi apărut un alt tânăr şi, impulsionat de vedenii, dar şi de muzica metal al cărui fan era, a decis să o omoare pe fată. Crima comisă de Hoară, despre care apropiaţii săi au spus că era adept al curentului emo şi al satanismului a şocat întrega comunitate. Anchetatorii au găsit încăperea plină de sângele victimei, iar pe calculatorul criminalului au descoperit mai multe imagini şi videoclipuri ale unor scene sângeroase şi violente.

Ministerul Justiţiei a informat zilele trecute că la nivelul tuturor penitenciarelor s-au constituit şi funcţionează comisii mixte, formate din judecători, procurori şi personal administrativ, care au rolul de a evalua incidenţa legii penale mai favorabile în cazul deţinuţilor, la intrarea în vigoare a noilor coduri penal şi de procedură penală. „S-a constatat că în aproximativ 150 de cazuri se impune sesizarea instanţelor de judecată, pentru ca acestea să se pronunţe asupra eventualei încetări a executării pedepsei la data intrării în vigoare a Noului Cod penal sau în imediata apropiere a acestei date. Cele mai multe dintre cazuri suntreprezentate de fapte săvârşite în timpul minorităţii, fie de condamnări aflate în ultima perioadă de executare”, informa Ministerul Justiţiei.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/