5.7 C
Deva
miercuri, decembrie 6, 2023

Opera Nights: Seară de poveste la bal

 Reprezentaţia de final a festivalului a fost una de gală şi s-a desfăşurat în faţa şemineului din Palatul Magna Curia din Deva

balul operei.Still001

După cinci seri de poveste cu muzică şi spectacole într-un cadru de vis, festivalul Opera Nights s-a încheiat, oficial, cu balul de gală. De data aceasta, personajele principale nu au fost cele din opere celebre, ci aproape 80 de domniţe şi cavaleri autohtoni care şi-au etalat ţinutele speciale şi s-au întrecut în arta dansului. Balul Operei s-a ţinut în sala şemineului din Palatul Magna Curia din Deva fiind organizat în cinstea tuturor iubitorilor şi cunoscătorilor de muzică clasică.

 Cu domniţe şi cavaleri

 Balul Operei a fost deschis de orchestra Teatrului Naţional de Balet şi Operă “Oleg Danovski” din Constanţa care, pentru început, a incântat auditoriul cu partiuri din opere celebre. Printre invitaţi, oficialităţi judeţene, locale, directori de instituţii, parlamentari. Cu toţii au demonstrat că sunt şi buni dansatori. Apoi a fost rândul corpului de balet să încălzească atmosfera, tinerii artişti invitând la dans domniţele şi cavalerii ce priveau spectacolul de pe marginea ringului de dans. De aici nu a mai fost nevoie decât de încă un pas de vals pentru ca invitaţii să treacă peste stânjeneala de început, iar cavalerii să-şi invite partenerele la dans. Sala şemineului, frumos aranjată în cinstea evenimentului a fost pusă şi mai tare în valoare de toaletele domniţelor, veşminte alese, cum era normal, cu multă, multă, atenţie. În cele din urmă s-a dovedit că Balul Operei a fost un adevărat eveniment monden care s-a bucurat de acelaşi succes, ca şi festivalul Opera Nights. Îmbucurător este faptul că autorităţile se gândesc serios ca Balul Operei să intre în tradiţia locală.

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/