0.4 C
Deva
marți, decembrie 5, 2023

Curtea de Apel decide în dosarul „Valentin Banciu”

vali-banciu-1Valentin Banciu, inginerul de la RAR Hunedoara acuzat că a primit ilegal bani de la clienţii instituţiei pentru a-i ajuta să obţină omologări pentru maşinile aduse în service, va fi adus marţi în faţa instanţei Curţii de Apel Alba Iulia.

Curtea de Apel Alba Iulia va soluţiona dosarul pilotului de raliuri Valentin Banciu, care în calitatea sa de funcţionar al Registrului Auto Român Hunedoara, a fost arestat preventiv şi pus sub învinuire pentru mai multe ilegalităţi. Valentin Banciu a fost reţinut şi trimis după gratii în luna iulie a acestui an, printr-o dispoziţie a procurorilor anti-corupţie. A fost trimis în judecată pentru infracţiuni legate de conflictul de interese, fiind acuzat că împreună cu un angajat al service-ului auto pe care îl deţine în Hunedoara, a organizat un sistem de percepere şi primire de bani şi alte foloase necuvenite de la persoanele care solicitau la RAR omologări auto şi alte servicii.

„În concret, în  perioada martie – iulie 2013, inculpatul Banciu Valentin Ioan a procedat, în cadrul atribuţiilor de serviciu, la respingerea omologării autovehiculelor aparţinând unor persoane pentru ca aceştia, la solicitarea lui, să remită sume de bani, în cuantum total de 3.200 de lei inculpatului Huciu Ilie. De asemenea, în cadrul aceloraşi atribuţii de serviciu, inculpatul trimitea persoane în vederea efectuării unor reparaţii contra cost la service-ul aparţinând soţiei sale, realizându-se, în acest mod, foloase materiale atât pentru inculpatul Huciu Ilie, cât şi pentru soţia sa. Din cercetările efectuate în cauză a mai rezultat că inculpatul Banciu Valentin Ioan în aceeaşi calitate, în cursul lunii iunie 2013, în mod nejustificat, a procedat la îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu în mod defectuos, prin respingerea repetată la omologare a unui autovehicul sub pretextul nereal că nu corespunde din punct de vedere tehnic, cauzând prin aceasta o vătămare intereselor legale a proprietarului autoturismului  (autovehiculul fiind omologat ulterior în aceeaşi stare tehnică, după vânzarea lui unei alte persoane)”, a informat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/