2.4 C
Deva
joi, decembrie 7, 2023

Debranşări în “Sărăcie”

Aproape jumătate din populaţia celui mai sărac cartier al municipiului Petroşani, Saşa, a rămas fără apă potabilă din cauza datoriilor foarte mari înregistrate către operatorul de apă şi canal, ApaServ Valea Jiului SA.

2013-06-27 10.20.11Facturi de sute sau chiar de mii de lei  neachitate şi branşamente ilegale. Asta au descoperit echipele ApaServ Valea JIului SA care au fost joi dimineaţa în cartierul Saşa din Petroşani într-o nouă acţiune de debranşare a rău-platnicilor. “Am făcut citiri de apometre, identificarea rău – platnicilor, identificarea  branşamentelor ilegale, acţiuni care conduc la recuperarea creanţelor. În procent de aproximativ 30% oamenii au înţeles şi încheie angajament de plată, care nu au înţeles şi refuză plata şi să discute cu noi am trecut la debranşarea de la serviciul efectuat de noi. Avem 22 de familii, care au o restanţă de aproximativ 29.000 de lei”, a declarat Cristian Ionică, şef Departament Producţie la ApaServ Valea Jiului SA.

Prea săraci ca să plătească

În total, în cartierul Saşa sunt 54 de abonaţi, majoritatea oameni săraci, fără nicio sursă de venit sau cu pensii atât de mici încât, spun ei, nu le ajung să plătească şi utilităţile. “Am 300 de lei pensie şi o grămadă de boli. Nu are cine să mă ajute, că nu am pe nimeni cu mine în casă, în afară de o pisică şi un câine.  Numai medicamentele mă costă 200 de lei, că am cu inima, am paralizie, tensiune mare, diabet”, a spus o localnică de 76 de ani. Din fericire, femeia nu a rămas fără apă, pentru că avea o datorie de circa 80 de lei, din care 30 de lei a achitat pe loc. Alţii, în schimb, nu au fost al fel de norocoşi, pentru că facturile neachitate se cifrau la sute sau chiar mii de lei, iar alţii au fost prinşi cu branşamente ilegale, care le asigurau apa potabilă deşi figurau ca debranşaţi. Cei mai mulţi localnici din Saşa spun că i-ar ajuta dacă ar primi ajutor de la Primărie, sub formă de subvenţie pentru apa potabilă, însă pentru unii acest lucru este imposibil, pentru că nu au acte de proprietate pe terenurile unde locuiesc.

Acţiunile de acest fel vor continua în toată Valea Jiului, astfel încât operatorul de apă şi canal să îşi poată recupera creanţele.

 

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/