22.9 C
Deva
miercuri, iulie 24, 2024

Deținut condamnat după ce a incendiat celula în care era închis

Sentință dată de Judecătoria Deva pentru un deținut acuzat de distrugere. Magistrații l-au condamnat la patru ani şi patru luni de închisoare pe Nicolae Chereji (27 de ani), un recidivist din Hunedoara, care în timp ce se afla în arest la Penitenciarul Deva a dat foc camerei de detenţie.

Tânărul a primit doi ani şi şase luni de închisoare pentru distrugere, însă această pedeapsă a fost contopită cu o condamnare de trei ani şi şase luni, pentru mai multe spargeri pe care acesta le-a comis. Sentinţa nu este definitivă. Acuzaţiile au fost recunoscute de inculpat, iar pagubele, estimate la 2.000 de lei, au fost achitate.

„Din declaraţia de recunoaştere a comiteri faptei, rezultă că în data de 4 decembrie 2018, în jurul orei 15.05, în secţia E 3, în camera E3.3, aparţinând Penitenciarului Deva a avut loc un incident de provocat de deţinutul Chereji Ionel Nicolae, care s-a baricadat în cameră, a mutat paturile în uşa camerei şi a incendiat o saltea din cameră, ce a ars cu flacără deschisă. Acţiunile de distrugere au fost motivate de deţinut prin faptul că nu doreşte să stea singur în cameră. Având în vedere că incendiul se manifesta în proximitatea uşii camerei de deţinere, s-a intervenit asupra acestuia prin vizeta camerei, cu un extinctor cu praf. După reducerea incendiului, s-a intervenit cu hidrantul din dotarea secţiei până ce acesta a fost stins”, se arată în dosar.

Potrivit anchetatorilor, deţinutul şi-a anunţat intenţiile către supraveghetorii din penitenciar înainte de a da foc mobilierului. Au ars saltele, pături, un cearşeaf, un televizor Kenstar. „Inculpatul prezintă antecedente penale şi a suferit o multitudine de condamnări pentru infracţiuni contra patrimoniului, din executarea ultimei condamnări fiind eliberat la data de 14 martie 2018. Condamnările suferite de inculpat nu au avut însă efectul scontat şi nu au condus la adoptarea undei conduite prosociale perseverând într-o atitudine de dispreţ faţă de legea penală şi valorile sociale ocrotite de aceasta”, au mai arătat anchetatorii.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/