8.8 C
Deva
sâmbătă, mai 18, 2024

DILEMA FC HUNEDOARA. Clubul de fotbal din Hunedoara a ajuns într-o situație dramatică

Viitorul echipei de fotbal FC Hunedoara, în Liga  a treia, este incert, au precizat reprezentanţii Consiliului Local Hunedoara, în şedinţa de vineri. FC Hunedoara are datorii de peste 60.000 de lei faţă de fostul antrenor al echipei, Victor Roşca, şi a pierdut, în primă instanţă, un proces în care societatea familiei unui fost finanţator al clubului, Silvan Toma, a reclamat o datorie de peste 150.000 de lei. Între timp, unul dintre sponsorii clubului s-a retras, iar Alin Barna, preşedintele FC Hunedoara, a demisionat. S-ar putea ca în viitorul apropiat echipa FC Hunedoara să nu mai activeze în liga a treia, a declarat, în şedinţa de vineri, consilierul local Ioan Bădin, fost jurnalist sportiv.

Alin Barna, preşedintele demisionar al FC Hunedoara, susţine că situaţia clubului de fotbal nu este atât de dezastruoasă, precum a fost prezentată în Consiliul Local, clubul primind recent sprijiniul financiar necesar pentru a-şi continua activitatea în Liga a treia, unde a fost înscris. Alin Barna a mai precizat că în anii precedenți, înainte de venirea lui la conducerea AS FC Hunedoara, nu s-a făcut un audit la club, pentru ca administrația locală să știe în ce situație se află. Mai exact, să cunoască faptul că avea datorii față de furnizori și procese care puteau cauza prejudicii materiale importante.barna

Datorie în rate

Campionatul va începe în septembrie, iar până la primul meci, noua conducere a FC Hunedoara este obligată să clarifice situația datoria faţă de Victor Roşca. Ea a urmat unei plângeri pe care fostul antrenor din 2015 al echipei FC Hunedoara a făcut-o la comisiile Federaţiei Române de Fotbal, după ce a fost dat afară. „În urma rezultatelor slabe ale echipei de seniori a clubului FC Hunedoara, antrenorul Victor Roşca a fost demis”, declara Viorel Arion, în 20 octombrie 2015, după ce FC Hunedoara a fost învinsă pe teren propriu de AS Poli Timişoara. „Îmi pare rău că au ales să îmi rezilieze contractul. Am venit la FC Hunedoara cu gândul de a construi o echipă care să obţină performaneţe. În primele etape am avut avut patru victorii, apoi am văzut căderea  echipei din ultimele meciuri, care îmi lasă unele semne de întrebare”, declara Victor Roşca. Comisia de disciplină a FRF i-a dat dreptate lui Victor Roşca şi a considerat că, în urma desfacerii contractului acestuia, clubul va trebui să îi plătească daune de peste 80.000 de lei. „În 2015, Victor Roşca a semnat un contract pe doi ani cu conducerea FC Hunedoara, şi avea ca obiectiv promovarea, însă a fost dat afară după opt etape, în care FC Hunedoara a obţinut patru victorii şi a avut patru înfrângeri. Antrenorul avea un salariu lunar de 4.400 de lei pe lună. Reziliindu-se contractul pe care l-a avut încheiat cu clubul, fără acordul lui, el a atacat decizia la Federaţia Română de Fotbal, unde s-a stabilit că trebuie să i se dea suma de 88.340 de lei, iar până la urmă, printr-o înţelegere amiabilă, s-a ajuns la situaţia ca FC Hunedoara să îi plătească lui Victor Roşca această sumă în patru traşe, ultima dintre ele fiind în 5 august 2016. S-a plătit doar o tranşă”, a preizat consilierul local Ioan Bădin, în şedinţă. Dacă nu vor fi plătite celelalte tranşe FC Hunedoara riscă depunctarea şi în final excluderea din competiţii. După demiterea lui Victor Roşca, a fost adus la club Adrian Iencşi, care avea o retribuţie lunară de 6.000 de lei, însă a renunţat la scurt timp după ce a preluat echipa, a precizat Ioan Bădin.victor rosca

Proces pierdut pentru o factură din 2012

Recent, Judecătoria Hunedoara a dat câştig de cauză firmei unui fost finanţator al clubului, Silvan Toma, în procesul în care acesta a reclamat Club Sportiv Fotbal Club Hunedoara pentru neplata unei datorii de 54.000 de lei, veche din 2012, de pe vremea când afaceristul conducea clubul. În februarie 2012, peste 30 de jucători şi membrii din staff-ul clublului de fotbal FC Hunedoara au fost într-un cantonament de zece zile la Băile Herculane. Grupul a fost cazat la Hotelul Roman, administrat de Petrică Toma, tatăl finanţatorului FC Hunedoara de la vremea respectivă. Casito Turism şi CS FC Hunedoara au semnat un contract de prestări servicii pentru cazarea şi masa la hotel pentru membrii clublului de fotbal, iar ulterior au solicitat plata facturii de peste 54.000 de lei, la care s-au adăugat penalităţi. Aceasta a rămas neachitată, iar în 2012, Silvan Toma a părăsit CS FC Hunedoara. Nici noul finanţator al echipei hunedorene nu a achitat factura restantă, astfel, clubul a fost reclamat în instanţă. Judecătoria Hunedoara a obligat clubul la plata a 154.016 lei reprezentând 54.279 lei contravaloarea facturii nr.75/03.02.2012 şi 99.737 lei penalităţi de întârziere calculate de la data scadenţei 18.02.2012 până la data de 30.06.2015. Clubul a mai fost obligat la plata sumei de 8185,32 lei cheltuieli judiciare”, se arată în hotărârea instanţei, împotriva căreia se poate declara apel.

 

Instanţa a reţinut că FC Hunedoara a beneficiat de serviciile de cazare şi masă, în cantonamentul din 2012, neinvocând neexecutarea contractului. „Pârâtul se rezumă la a se apăra că factura şi anexele nu poartă semnătura şi ştampila clubului, că nu se cunoaşte cu exactitate numărul de persoane cazate, preţul cazării şi al mesei, însă acestea au fost clauzele contractuale pe care le-a semnat. Conform contractului încheiat de părţi reclamanta s-a obligat să asigure cazarea pentru 32 de persoane. În aceste condiţii se va reţine că pârâtul a beneficiat de serviciile care au făcut obiectul contractului nr. 3/18.01.2012 şi că a emis factura conform clauzelor contractuale. Întrucât pârâta nu a făcut dovada achitării contravalorii facturii fiscale, dovadă care îi revine, instanţa constată că reclamanta este îndrituită să solicite pârâtului executarea exactă a obligaţiei. În aceste condiţii se constată că pârâtul a beneficiat de serviciile de cazare şi masă, astfel cum părţile au stabilit prin contractul de prestări servicii turistice nr.3/18.01.2012 şi în consecinţă clubul datorează reclamantei debitul solicitat de către aceasta”, şi-a motivat instanţa decizia.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/