Candidaţii care au depus contestaţii la concursul organizat de CEH pentru ocuparea a 75 de locuri la minele Vulcan şi Lonea vor afla marţi rezultatele.
Trei zile au avut la dispoziţie cei care s-au declarat nemulţumiţi de rezultatele concursului organizat de Complexul Energetic Hunedoara pentru 75 de posturi de muncitor necalificat la minele Vulcan şi Lonea. Sunt aproape 30 de contestaţii depuse, iar nemulţumiţii vor afla marţi rezultatele. „Marţi vor fi anunţate rezultatele contestaţiilor. Îi vom aduna pe toţi în sala de şedinţe şi vom discuta cu lucrările în faţă, ca să nu mai existe niciun dubiu”, a declarat directorul general adjunct al CEH, Nicolae Drăgoi. Acesta a precizat că, unul dintre contestatari a avut dreptate când a fost nemulţumit de rezultatul obţinut la proba scrisă. S-a folosit o grilă greşită şi, iniţial, a fost declarat respins, însă ulterior greşeala a fost remediată. După acest incident au fost verificate absolut toate lucrările candidaţilor, însă aceasta a fost singura eroare de corectare. Au mai fost şi candidaţi care au contestat timpii obţinuţi la proba practică, de lopătat contra – cronometru, dar directorul Drăgoi spune că aici nu se poate vorbi despre erori, iar rezultatele au fost corecte.
Concurenţa la concursul organizat de CEH s-a dovedit a fi extrem de mare, chiar dacă industria minieră a suferit un continuu proces de restructurare în ultimii ani. Chiar şi aşa, mineritul pare să rămână singurul domeniu de activitate stabil din Valea Jiului. Postul de miner debutant sau muncitor necalificat, indiferent de denumire, rămâne atractiv pentru tinerii aflaţi în căutarea unui loc de muncă într-o zonă unde rata reală a şomajului este în continuare ridicată, iar posturile din domeniul privat sunt destul de slab plătite şi extrem de puţine. În minele din Valea Jiului este nevoie de forţă de muncă proaspătă, mai ales că de aproximativ 14 ani nu s-au mai făcut angajări importante din punct de vedere numeric. Anul trecut s-au angajat 60 de oameni la mina Lupeni, dar sindicaliştii spun că, pe ansamblul minelor viabile ar fi necesari sute de oameni în plus, iar un miner se formează în cel puţin şapte ani.