Retehnologizarea unităţilor miniere mai are de aşteptat, pentru că doar o mică parte din necesar ar putea fi cuprinşi în bugetul de venituri şi cheltuieli al Complexului Energetic Hunedoara. Oricum, CEH nu are încă un buget aprobat, aşa că şi suma anunţată este tot ipotetică.
Doar 3 milioane de euro vor fi cuprinşi în Bugetul de Venituri şi Cheltuieli al Complexului energetic Hunedoara pentru anul 2014 pentru retehnologizarea unităţilor miniere viabile, potrivit anunţului făcut de ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu. Potrivit evaluărilor făcute de specialiştii CEH, ar fi nevoie de 56 de milioane de euro, sumă ce va fi asigurată printr-un credit furnizor. Banii sunt necesari atât pentru retehnologizarea unităţilor extractive, cât şi pentru optimizarea activităţii din minerit. Pe de altă parte, la nivelul ministerului se pregăteşte privatizarea CEH şi este în curs de finalizare procedura de selectare a unui consultant de privatizare. Practic, pentru pregătirea şi realizarea privatizării, CEH a achiziţionat, cu respectarea prevederilor legislaţiei în vigoare, servicii de consultanţă juridică necesare procesului de selectare şi contractare a serviciilor de consultanţă pentru privatizare. Privatizarea majoritară a Societăţii Complexul Energetic Hunedoara S.A. a reprezentat o condiţie asumată de Guvernul României în cadrul acordului încheiat în anul 2011 cu instituţiile financiare internaţionale. Procesul se derulează în conformitate cu prevederile H.G. nr. 86/2013 pentru aprobarea strategiei de privatizare prin metoda majorării de capital social prin aport de capital privat a Societăţii Complexul Energetic Hunedoara S.A.
Oficialii guvernamentali au stabilit ca strategie de privatizare majorarea capitalului social prin capital privat, cu dobândirea de către un investitor strategic a unui pachet de acţiuni reprezentând 51% din capitalul social al societăţii.