23.3 C
Deva
vineri, iunie 20, 2025

Europarlamentarii hunedoreni nu sunt împotriva căsătoriiilor între persoanele de acelaşi sex

În România, atât Camera Deputaţilor, cât şi Senatul, au respins proiectele de acte normative depuse pe această temă

În România, chestiunea legalizării relaţiilor dintre persoane de acelaşi sex este una tabu, atât la nivelul societăţii, dar şi la nivelul clasei politice.

homo

 

 

 

 

Remus Cernea, iniţiativă nereuşită

homo cerneaDeputatul independent Remus Cernea, care a făcut şcoala în Deva, a depus două proiecte de lege, care vizau legalizarea parteneriatului civil între două persoane, indiferent de sexul lor. Primul a fost respins de Camera Deputaţilor, vara trecută, iar cel de-al doilea a primit aviz negativ din partea comisiei juridice din Senat, chiar în această lună. În cazul celui de-al doilea proiect, însă, tot Camera Deputaţilor rămâne for decizional. La nivel de Parlament European, însă, deputaţii continentali au dat, recent, un vot covârşitor în favoarea unui raport privind drepturile omului, al social-democratului italian Pier Antonio Panzeri. Un vot separat a fost dat pe paragraful 162 din raport, prin care Parlamentul European „ia act de legalizarea căsătoriilor sau a uniunilor civile între persoane de acelaşi sex (…), încurajează instituţiile Uniunii Europene şi statele membre să contribuie în continuare la reflecţiile asupra recunoaşterii căsătoriilor între persoane de acelaşi sex sau a parteneriatului civil între persoane de acelaşi sex ca o problemă politică, socială şi de drept civil“. Pentru acest paragraf au votat 472 de europarlamentari, împotrivă 115 şi 46 s-au abţinut. Printre cei care au fost de accord cu paragraful 162 au fost şi 24 de deputaţi români, doi s-au abţinut, alţii doi au votat împotrivă, iar trei au lipsit de la şedinţă.

Siegfried Mureşan vrea cât mai mulţi oameni fericiţi

homo muresanDoi dintre cei care au votat în favoarea raportului lui Pier Antonio Panzeri au fost şi europarlamentarii hunedoreni Siegfried Mureşan (PMP) şi Iuliu Winkler (UDMR), ambii făcând parte din grupul popularilor europeni (PPE). Conform gândul.info, Siegfried Mureşan, care este şi purtătorul de cuvânt al PPE, a declarat următoarele: “Sigur că mă regăsesc în imaginea şi în idealul familiei pe care îl împărtăşim majoritatea dintre noi, dar asta nu îmi dă dreptul să mă opun acelor persoane de acelaşi sex care vor să îşi legalizeze în faţa instituţiilor statului parteneriatul pe care îl au. În fond, legalizarea căsătoriilor sau a uniunilor civile înseamnă că o persoană preia răspunderea pentru o altă persoană în faţa autorităţilor statului din punct de vedere juridic, fiscal şi aşa mai departe. Dacă o persoană îşi doreşte să preia răspunderea pentru o altă persoană de acelaşi sex, nu cred că trebuie să ne opunem. Ar fi discriminatoriu şi împotriva valorilor europene pe care eu, în calitate de deputat european, le susţin şi le promovez. Obligaţia noastră, ca oameni politici, este să promovăm un cadru în care cât mai mulţi oameni să îşi găsescă fericirea” .

Iuliu Winkler invită biserica să intre în secolul XXI

??????????????????????????????Şi cel de-al doilea europarlamentar hunedorean, Iuliu Winkler, om cu experienţă bogată la Bruxelles, şi-a nuanţat motivele pentru care a votat în favoarea legalizării relaţiilor între persoanele de acelaşi sex. “Eu cred că avem câteva subiecte în care este nevoie de foarte mult dialog în societatea românească. Vremurile se schimbă, vedeţi inclusiv Papa Francisc ce declaraţie interesantă a avut nu demult, în care a spus că Dumnezeu este iubitor şi ca atare are nevoie de toţi fiii lui şi îi iubeşte pe toţi. Noi, în loc să fim mai toleranţi, societatea românească merge spre intoleranţă de multe ori. Şi România este în Uniunea Europeană, şi România este în secolul 21, şi România ar trebui să se confrunte cu această dezbatere, dar într-un mod constructiv şi prietenos. Intoleranţa este primul duşman. O ţară care are o legislaţie care interzice, acolo e o problemă. Primul lucru pe care trebuie să-l fac este să desfiinţez interdicţiile şi societatea va merge înainte. De ce să nu conştientizezi acasă faptul că există o dezbatere în Europa, iar noi suntem în Uniunea Europeană? Am avea nevoie de un act de dialog care să aducă şi biserica în secolul XXI”, a spus Winkler, citat de gândul.info. Numărul statelor din lume care accept căsătorii între personae de acelaşi sex este de 21, iar 11 dintre acestea sunt membre ale Uniunii Europene

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/