2.6 C
Deva
miercuri, decembrie 6, 2023

Încă două luni de noroaie pentru localnicii de pe strada Mărăşeşti

Localnicii de pe strada Mărăşeşti din Petroşani mai au de aşteptat încă cel puţin două luni până când vor scăpa de mlaştina de pe strada lor. Tribunalul Deva a fixat primul terme de judecată pentru data de 7 aprilie în procesul dintre ApaServ şi firma controlată de ex-prefectul Aurelian Serafinceanu.

marasestiPână când nu se va judeca apelul declarat în acest dosar, ce va duce la o sentinţă definitivă, firma aflată sub contract cu SC ApaServ Valea Jiului SA pentru introducerea reţelei de canalizare nu poate interveni, aşa încât să aducă terenul la starea iniţială. Asta înseamnă că, cel puţin până în data de 7 aprilie, când a fost programat să se judece apelul, strada Mărăşeşti din Petroşani va rămâne un teren mlăştinos, pe unde cu greu se mai poate circula. Cererea de stopare a lucrărilor de extindere şi reabilitare a sistemului de alimentare cu apă şi canalizare se află pe rolul Tribunalului Hunedoara, după ce Apa Serv Valea Jiului SA, în calitate de beneficiar, şi Zona D SRL, în calitate de executant, au declarat apel la soluţia pronunţată de Judecătoria Petroşani. În luna octombrie, Gerom a introdus la instanţa din Petroşani o ordonanţă preşedinţială prin care cerea sistarea de îndată a lucrărilor de pe strada Mărăşeşti. În data de 17 octombrie, Judecătoria Petroşani a  admis cererea formulată de Gerom în contradictoriu cu S.C. ZONA D S.R.L. şi S.C. ApaServ Valea Jiului SA şi a  dispus „sistarea lucrărilor de implementare a reţelei de canalizare, pe str. Mărăşeşti din municipiul Petroşani, executate de S.C. ZONA D S.R.L. în beneficiul S.C. APA SERV VALEA JIULUI S.A., în temeiul contractului VJ-CL04- Extinderea şi reabilitarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în aglomerarea Petroşani”. Hotărârea instanţei este „executorie de drept şi fără somaţie sau trecerea unui termen”. Iar până la judecarea apelului, strada în cauză rămâne un morman de pământ şi noroi. Muncitorii au fost nevoiţi să-şi strângă uneltele şi utilajele şi să plece până la rezolvarea chestiunii în instanţă. Aşa că, şanţurile au fost acoperite, dar nimeni nu mai are dreptul să intre să niveleze terenul, care a devenit mlăştinos.

 

Conductele din pământ au stârnit scandalul

 

Scandalul de pe strada Mărăşeşti a  început după ce muncitorii de la Zona D au ajuns cu lucrarea în zona respectivă. După deschiderea şantierului, aceştia au dat peste mai multe conducte metalice care odinioară alimentau cu apă fostul UMIROM, actualul Gerom. Reţelele, spun cei de al ApaServ, erau dezafectate de ani de zile, mai ales că hoţii au demolat aproape în întregime bazinele de apă care le alimentau. În consecinţă, muncitorii au scos conductele din pământ şi le-a depozitat la sediul societăţii, cu posibilitatea ca proprietarii lor să şi le poată recupera. Totuşi, cei de la Gerom au reclamat faptul că le-au fost afectate interesele şi chiar alimentarea cu apă, solicitând reintroducerea conductelor în pământ, aşa cum au fost găsite.

 

 

 

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/