37.2 C
Deva
duminică, iulie 14, 2024

Laura Sârbu și soțul ei, trimiși în judecată de procurorii DNA

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a Laurei Sârbu, fostul secretar general al Primăriei Deva, a soțului acesteia, Hadrian Sârbu și a cumnatului ei, pentru infracțiuni de trafic de influență.

Laura Sârbu, fost secretar general al Primăriei municipiului Deva, este inculpată pentru comiterea infracțiunilor de trafic de influență (două fapte din care una în formă continuată), participație improprie la infracțiunea de falsificare de instrumente oficiale și instigare la fals material în înscrisuri oficiale Hadrian Sârbu, angajat în cadrul Biroului Investitori Relații Externe de la Primăria municipiului Deva, este inculpat pentru comiterea infracțiunii de complicitate la trafic de influență în formă continuată. Adrian Bodrean, funcționar în cadrul Primăriei municipiului Deva, administrator de fapt al SC Smart Drumcons SRL, este acuzat de comiterea a două infracțiuni de complicitate la trafic de influență. În aceeași cauză a mai fost trimisă în judecată SC Smart Drumcons SRL, pentru comiterea a două infracțiuni de complicitate la trafic de influență.

Potrivit rechizitoriului DNA, în perioada 2020 – 2021, Laura Sârbu, beneficiind de ajutorul soțului ei Hadrian Sârbu, funcționar în cadrul Primăriei municipiului Deva și a administratorului de fapt al SC Smart Drumcons SRL, Adrian Mihai Bodrean, la rândul său funcționar în cadrul Primăriei municipiului Deva, ar fi primit de la un om de afaceri suma de 40.000 lei, pentru a-și trafica influența pe care a pretins că o are asupra funcționarilor din cadrul Primăriei municipiului Deva.

„Banii respectivi ar fi fost pretinși și primiți pentru traficarea influenței astfel încât societatea omului de afaceri să primească un contract cu primăria municipiului Deva, având ca obiect efectuarea unor reparații curente la Adăpostul de urgență pe timp de noapte (aflat în subordinea Direcției de asistență socială Deva)”, se arată în rechizitoriu.

În aceeași perioadă, Laura Sârbu ar fi pretins, beneficiind de ajutorul soțului ei, de la același om de afaceri, suma de 7.000 euro, pentru a-și trafica pretinsa influență asupra funcționarilor din cadrul Primăriei municipiului Deva, astfel încât să îi asigure omului de afaceri obținerea documentației necesare construirii unei hale de producție.

Într-un context asemănător, Laura Sârbu, în calitate de secretar general al Primăriei municipiului Deva, beneficiind de ajutorul administratorului de fapt al SC Smart Drumcons SRL, ar fi pretins de la un alt om de afaceri suma de 40.000 lei și ar fi primit o parte din acești bani, restul fiind opriți de reprezentantul societății menționate anterior.

„În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra unei sume de bani ce aparțin inculpaților Sârbu Laura și Sârbu Hadrian. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunal Hunedoara cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză. Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, a informat DNA Alba Iulia.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/