19.4 C
Deva
miercuri, iulie 24, 2024

Locomotiva de epocă din Petroșani va fi recondiționată

Locomotiva de epocă amplasată în urmă cu nouă ani la intrarea în municipiul Petroşani, în faţa pasarelei CFR, va fi recondiţionată. Vechea locomotivă cu abur a fost spălată şi urmează să fie vopsită, anunţă Primăria Petroşani. În schimb, alte vagoane şi locomotive de epocă au fost lăsate să ruginească în depoul din vecinătatea gării.

„Înainte de a fi recondiţionată de municipalitate şi transformată într-un inedit punct de reper al localităţii, locomotiva cu abur produsă în 1906 ruginea într-un depou. Ca urmare a iniţiativei Primăriei Municipiului Petroşani, a fost transferată cu titlul gratuit de la CFR la administraţia publică locală”, a informat Primăria Petroşani.

Petroşaniul are o istorie feroviară de un secol şi jumătate. Din 1870, trenurile au circulat aproape neîntrerupt prin gara Petroşani. Istoria căii ferate a Văii Jiului a fost păstrată prin clădirile şi locomotivele de epocă – piese de muzeu ale depoului CFR Petroşani, dar şi prin nenumăratele ilustraţii şi mărturii scrise despre căile ferate din Valea Jiului.

Foto: Primăria Petroșani.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/