24.2 C
Deva
joi, iulie 18, 2024

Lucrările de renovare la Grădinița din O. M. au fost finalizate

Grădiniţa „Prichindelul” a fost înfiinţată la începutul anilor ´50, odată cu construcţia primului cartier de blocuri din Hunedoara – O. M. (Oraşul Muncitoresc). De atunci nu a mai fost reabilitată. Modernizarea ei a început în 2018, cu fonduri de la bugetul de stat, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală II, iar joi a avut loc recepţia lucrărilor.

„Instalaţiile sanitare, de încălzire, electrice şi canalizarea nu mai îndeplineau condiţiile normale de funcţionare. Mulţi dintre adulţii de astăzi îşi amintesc cu nostalgie că au frecventat această grădiniţă în copilărie. Clădirea este veche şi era absolut necesară modernizarea grădiniţei.

Prin aceste lucrări de modernizare s-a urmărit crearea unor condiţii optime de desfăşurare a procesului de învăţământ precum şi reducerea consumurilor la utilităţi prin îmbunătăţirea performanţei energetice a clădirii. Copiii vor începe anul şcolar 2020 – 2021 într-o clădire reabilitată complet, mobilată şi utilată corespunzător”, informează Primăria Hunedoara.

Investiţia a depăşit 2,1 milioane de lei.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/