36.9 C
Deva
marți, iulie 16, 2024

NEMULŢUMIRI: Aleile din curtea castelului sunt ocupate abuziv de maşini

curtea casteluluiHaosul se instaurează în fiecare sfârşit de săptămână în incinta Castelului Corvinilor. Miile de turişti care ajung aici trebuie să facă faţă unui adevărat asalt al şoferilor şi motocicliştilor care se luptă pentru fiecare metru pătrat de teren liber, din curtea monumentului.

Claxoanele neîntrerupte şi noxele ţevilor de eşapament sunt la ordinea zilei. „Ca să ajungem în castel trebuie să ne strecurăm printre maşini. Am fost claxonat să mă dau la o parte să fac loc unei maşini de teren. Care a parcat exact la intrarea pe pod. Nu e normal să se întâmple aşa ceva. Şoferii nu au niciun fel de respect pentru ceea ce reprezintă acest castel”, a spus Alexandru, unul dintre vizizitatorii ajunşi în Hunedoara, din Harghita, Peste 200 de maşini şi autocare au ajuns vineri după-amiaza la Castelul Corvinilor. Cele mai multe au fost parcate pe marginea străzilor din zonă. Alţi şoferi auales să le introducă în curtea edificiului. Un convoi de peste 20 de motociclişti a încercat să se strecuare, la rând, printre copiii şi adulţii din curte şi printre tarabele cu suveniruri. Nimeni nu i-a oprit.

Reprezentanţii administraţiei locale şi cei ai monumentului istoric declarau că inclusiv strada care trece prin faţa intrării în curtea castelului va fi transformată în stradă pietonală. În următoarele zile, în zona Castelului Corvinilor va începe construcţia unei parcări private, de 3.600 de metri pătraţi.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/