10.6 C
Deva
miercuri, aprilie 24, 2024

NEWS – ALERT Procurorii DNA au percheziţionat birourile CJ Hunedoara şi al şefei DGASPC Hunedoara

perchezitii dna (30)Şapte percheziţii efectuate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au avut loc în această dimineaţă în judeţul Hunedoara, la domiciliile unor funcţionari publici şi la sediul Consiliului Judeţean Hunedoara şi al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Hunedoara. Vizaţi de anchetă sunt, potrivit unor surse judiciare, secretarul judeţului Dan Daniel, şefa DGASPC, Monica Georgescu şi funcţionari Dana Gîrjob şi Mihaela Ştefan.

Procurorii DNA au pus sechestru pe biroul şefei DGASPC Hunedoara, Monica Georgescu, până la sosirea acesteia.

 

https://www.youtube.com/watch?v=GL0Ps6u1Ycs&feature=youtu.be

„La prima oră a dimineţii au ajuns reprezentanţi ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care au sigilat întâi biroul directorului nostru general. Ulterior au intrat în birou împreună cu doamna director. Nu ştim ce anume s-a discutat. Pot să vă spun că în momentul de faţă doamna director nu este în instituţie, dar în momentul în care vom afla mai multe informaţii vom face un comunicat. Biroul doamnei director Monica Georgescu a fost sigilat până în momentul în care ea a ajuns la birou, împreună cu reprezentanţii DNA. Nu am cunoştinţă ca reprezentanţii DNA să fi ridicat înscrisuri sau alte obiecte din sediul instituţiei. Doamna director a plecat împreună cu cei de la DNA”, a declarat Ionela Lazăr, purtătoarea de cuvânt a DGASPC Hunedoara.

Întrebată dacă percheziţiile derulate astăzi au legătură cu concursul organizat anul trecut pentru ocuparea funcţiei de director al instituţiei, reprezentanta DGASPC a precizat că „la momentul respctiv doamna director a fost la Bucureşti, acolo s-a desfăşurat concursul, este un concurs de promovare în care legislaţia este foarte clară”.

Biroul secretarului judeţului Hunedoara, Dan Daniel a fost, de asemenea, sigilat. „În această dimineaţă, la sediul instituţiei noastre s-au prezentat reprezentanţii DNA care au avut mandat pentru a percheziţiona trei birouri din cadrul instituţiei noastre. După câte am înţeles, se efectuează cercetări într-o cauză penală, pe care dumnealor trebuie să o clarifice. Biroul secretarului judeţului Dan Daniel a fost sigilat şi se efectuează cercetări la biroul Corpului de control şi la cel al Serviciului de administraţie publică locală”, a declarat Marin Butar, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Hunedoara.

https://www.youtube.com/watch?v=VOppgmvY4b4&feature=youtu.be

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Alba, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în cursul anului 2014. „În cursul zilei de 10 februarie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 7 locații situate în județul Hunedoara, din care 2 sunt sediile unor instituții publice, iar restul domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații”, a informat DNA.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/