36.9 C
Deva
marți, iulie 16, 2024

Peste 20 de oameni au murit pe şoselele Hunedoarei. Numărul tragediilor, mai mic ca anul trecut

accident mortal (3)Numărul accidentelor rutiere grave şi al victimelor lor este într-o continuă scădere, potrivit reprezentanţilor Serviciului Poliţiei Rutiere Hunedoara. Deschiderea autostrăzii Deva – Sibiu va aduce mai multă siguranţă traficului rutier, susţin poliţiştii.

Situaţie îmbucurătoare: de patru ani, numărul accidentelor grave petrecute pe şoselele din judeţul Hunedoara a fost într-o scădere continuă. Totuşi, tragediile rutiere nu au ocolit judeţul. De la începutul acestui an, peste 20 de oameni au murit în accidente. Statisticile arată că în aceeaşi perioadă a anului trecut, ianuarie – septembrie, numărul deceselor în accidente rutiere a fost aproape dublu.

O posibilă explicaţie este şi deschiderea tronsonului de autostradă Orăştie – Deva. În luna decembrie a anului 2012 a fost inaugurată porţiunea A1 Deva (Şoimuş) – Simeria Veche, iar în luna mai a fost dat în folosinţă şi tronsonul de autostradă Simeria Veche – Orăştie (Gelmar). O mare parte a traficului greu înregistrat pe Drumul naţional 7, cea mai aglomerată şosea din judeţ, a fost preluat de autostradă. Valorile de trafic rutier s-au menţinut ridicate totuşi pe drumul naţional 7, pe porţiunea Deva – până la limita cu judeţui Arad, care nu este „dublată” de autostradă.

Poliţiştii, mobilizaţi în zonele de risc

Poliţiştii au avut un rol important în reducerea cifrei tragediilor rutiere de pe şoselele Hunedoarei, spune comisarul şef Dan Micu, comandantul Serviciului Poliţiei Rutiere Hunedoara. Echipajele rutiere au fost mobilizate în special în zonele unde riscul producerii accidentelor este mai ridicat, iar prezenţa lor i-a responsabilizat mai mult pe şoferi. Potrivit comisarului şef Dan Micu, şoseaua pe care poliţiştii au acţionat în special a fost DN7, cea mai circulată din judeţ. De la începutul anului viitor, după ce va fi dat în folosinţă tronsonul de autostradă Orăştie – Sibiu, o parte din problemele cauzate de traficul rutier intens de pe DN7 vor fi rezolvate, susţin reprezentanţii Serviciului Poliţiei Rutiere şi ai Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

Cauzele accidentelor

Potrivit Serviciului Rutier Hunedoara, peste 120 de accidente grave au fost înregistrate în primele nouă luni ale acestui an pe drumurile din Hunedoara. Viteza excesivă sau neadaptarea ei la condiţiile de drum a fost cea mai des întâlnită împrejurare în care s-au produs accidentele. Pietonii care au traversat neregulamentar au ajuns victime în 14 accidente rutiere, iar pe locul al treilea în ce priveşte cauzele accidentelor grave a fost neacordarea de prioritate, de către şoferi.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/