34.4 C
Deva
joi, iulie 18, 2024

Peste 60 de unități școlare din județul Hunedoara în scenariul roșu, din cauza pandemiei

Peste 60 de unități de învățământ din județul Hunedoara sunt închise, iar activitățile didactice au loc exclusiv on-line, a informat luni, 2 noiembrie, Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara.

„64 de unități de învățământ sunt în Scenariul 3 (S3), scenariu ce implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități sau lecții online. Dintre acestea, 54 de unități de învățământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează, iar 10 unități de învățământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate. Acestea sunt: Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Hunedoara; Grădinița cu Program Normal Boș; Liceul Tehnologic „G. Moisil” Deva; Liceul Teoretic „Teglas Gabor” Deva; Școala Gimnazială Criscior; Școala Gimnazială „C. Daicoviciu” Beriu; Școala Gimnazială „M. Sântimbreanu” Brad; Școala Gimnazială Luncoiu de Jos; Școala Primară Câmpu lui Neag; Școala Primară Criscior”, arată IȘJ Hunedoara.

Alte 70 de unități de învățământ sunt în Scenariul 1 (S1), care implică participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară. Iar 112 unități de învățământ sunt în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție

„Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ. Reamintim că, potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori”, au precizat reprezentanții IȘJ Hunedoara.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/