10.9 C
Deva
vineri, decembrie 1, 2023

2 ani de la locale

MAIN 2 aniAstăzi se împlinesc 2 ani de la alegerile locale din 2012. În campania electorală au promis că vor muta munţii din loc. Ce au făcut până acum?

Consiliul Județean Hunedoara a continuat lucrările demarate în mandatul anterior. Ceva mai cu noroc, au continuat lucrările la drumuri, apă și canalizare, la Parcul Industrial de la Călan. Practic, acestea au adus cei mai mulți bani europeni. De asemenea, trecerea în administrare a capitalei Daciei, Sarmizegetusa Regia, este, fără îndoială, cel mai mare succes înregistrat de CJ Hunedoara în cei doi ani de mandat. În plan politic, după 2 ani în care majoritatea a fost alcătuită din PNL, PSD, PC, UNPR, aceasta s-a schimbat exact la jumătatea ciclului electoral și va fi alcătuită din PNL, PDL și PP-DD.

Primăria Deva a continuat o serie de proiecte ce nu au fost încheiate sau nu au putut fi demarate de veche administrație. Este vorba despre Parcul Cetății, controversatul sistem de semaforizarea, dar și pe cel legat de camerele de supraveghere. Din păcate, cel mai important proiect – cel privind reabilitarea Cetății nu are încă fonduri pentru cele trei incinte, pentru că vechea administrație nu le-a inclus pe toate pentru finanțare pe fonduri europene.

Primăria Hunedoara nu a venit cu niciun proiect al actualei administrații. Au fost finalizate cele privind asfaltarea străzilor principale, a fost preluat de la vechea administrație cel privind ecologizarea a 20 de hectare de teren de lângă Castelul Corvinilor. Din promisiunile electorale a fost realizată una – patinoarul artificial. Fondurile ce au venit în oraș sunt de la Consiliul Județean și prin intervenții ale deputatului Carmen Hărău.

Nici la Petroșani lucrurile nu arată mai bine. Dacă în mandatul trecut, au venit ceva mai multe fonduri guvernamentale, după 2012 cei mai mulți bani provin pentru apă și canalizare, printr-un proiect pe fonduri europene.

Toate administrațiile locale au o mare probleemă în acest mandat. Majoritatea lucrărilor cu fondurile europene pentru perioada 2007 – 2013 se apropie de finalizare (ele trebuie încheiate până în 2015). Pentru perioada 2014 – 2020 încă nu se știe exact pentru ce lucrări pot fi obținute. În plus, până la obținerea acestor fonduri va mai trece cel puțin un an, astfel că în acest mandat nu se pot face prea multe lucrări.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/