7.5 C
Deva
joi, martie 20, 2025

Bani mai mulţi pentru Spitalul Judeţean

De alocări suplimentare de fonduri de la CJ vor mai beneficia Sanatoriile de Pneumoftizilogie din Brad şi din Geoagiu

Sănătatea a devenit o prioritate absolută pentru Consiliul Judeţean Hunedoara. Astfel, administraţia publică judeţeană a acorda un buget de peste 6.200.000 de lei celor trei unităţi medicale aflate în subordine, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, Sanatoriul de Pneumoftiziologie Brad şi Sanatoriul de Pneumoftiziologie Geoagiu.

cj sanatate

Posibilă redeschidere a „Urgenţei” de la Călan

Cei mai mulţi bani, respectiv 4.300.000 de lei, au revenit Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva, unitate medicală care deserveşte zeci de mii de pacienţi hunedoreni în fiecare an. Principalul obiectiv al spitalului devean este să redeschidă secţia de primiri urgenţe din oraşul Călan, şi asta cât mai curând posibil. „Consider că este inacceptabil ca locuitorii din oraşul Călan şi din zonele adiacente să fie plimbaţi la Hunedoara sau la Deva în cazuri de urgenţă, când de fapt aceştia ar trebui să aibă un serviciu de urgenţă, care să funcţioneze non-stop, chiar la ei în oraş” a declarat Dorin Gligor, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara. „În cursul zilei de astăzi (ieri – n.red.) am să depun actele pentru aprobarea posturilor necesare de către Consiliul Judeţean Hunedoara, ordonatorul nostru de credit principal şi sper ca mâine (astăzi – n.red.) concursul să fie operaţional, se publică în ziar, pe site-ul spitalului şi la vizier. După 15 zile, perioadă cât durează depunerea dosarelor, urmează alte 15 zile pentru organizarea concursului. Eu sper ca într-o lună, sau o lună şi ceva, Unitatea de Primiri Urgenţe din Călan să fie operaţională” a spus Călin Laza, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva. Este vorba despre cinci posturi de medici şi şapte posturi de asistente. În plus, după o întrerupere de patru ani, începând din această lună, personalul spitalului devean va beneficia, din nou, de bonuri de masă

Şi pentru 112

Nici bolnavii de TBC nu au fost uitaţi de mai marii judeţului, astfel că Sanatoriului de Pneumoftiziologie din Brad i-a fost alocată o sumă de peste un milion de lei. „Trebuie să subliniez faptul că această unitate medicală nu a primit bani de la Consiliul Judeţean în ultimii patru ani. Din bugetului anului 2015 am alocat 1.200.000 de lei, din care 800.000 de lei necesari pentru achiziţia unei staţii de oxigen şi 400.000 de lei pentru cheltuielile de funcţionare”, a adăugat Dorin Gligor. Sanatoriul de Pneumoftiziologie din Geaogiu, care tratează bolnavi cu afecţiuni respiratorii şi tuberculoză din mai multe judeţe ale ţării, a primit suma de 717 mii de lei, bani care acoperă cheltuielile de funcţionare, permit achiziţionarea unui cazan de încălzire dar şi alte cheltuilei precum „o maşină utilitară pentru ca, cu cea veche să intrăm în programul rabla. Maşina este din anul 1990 şi nu se mai poate folosi, în principal, din cauză că nu mai prezintă siguranţă. Deasemenea, trebuie să achiziţionăm un aparat bronhotom” a afirmat Dorel Ovidiu Bretean, managerul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geaogiu. Consiului Judeţean Hunedoara a mai acordat 200 de mii de lei pentru interconectarea serviciului 112 cu centrele de monitorizare a sistemului medical.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/