23.8 C
Deva
marți, aprilie 16, 2024

Cum era de aşteptat. Moloţ a atacat ordinul privind încetarea înainte de termen a mandatului

Actul semnat de Prefectul de Hunedoara a fost contestat în contencios administrativ de preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean

molot 2

Mircea Ioan Moloţ a contestat Ordinul Prefectului de Hunedoara privind încetarea mandatului înainte de termen. Dosarul se va judeca în instasnţa de contencios administrativ.

În urma unei decizii a ANI

Mircea Ioan Moloţ rămâne, deocamdată, preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, e drept suspendat ca urmare a măsurii arestului la domiciliu dispusă în dosarul ce vizează posibile fapte de corupţe, instrumentat de DNA. Moloţ a contestat, prin avocaţii săi, ordinul prefectului de Hunedoara privind încetarea mandatuluui înainte de termen, la instanţa de contencios administrativ şi fiscal. Ca atare, spun reprezentanţii Prefecturii Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ rămâne preşedinte  suspendat al Consiliului  Judeţean Hunedoara şi se vor judeca în contencios administrativ pe această nouă speţă.

La finele lunii ianuarie, Prefectul județului Hunedoara, Sorin Vasilescu, a emis ordinul privind constatarea încetării mandatului, înainte de expirarea duratei normale a acestuia, a Președintelui Consiliului Județean Hunedoara. Ordinul Prefectului de Hunedoara a venit ca urmare a deciziei definitive a instanţei de judecată privind  starea de incompatibilitate a lui Mircea Ioan Moloţ, constatată de Agenţia Naţională de Integritate, conform prevederilor legale. Conform actului amintit “se constată încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de Președinte al Consiliului Județean Hunedoara, exercitat de domnul Moloț Ioan Mircea, ca urmare a încălcării regimului juridic al incompatibilităților, constatat de Agenția Națională de Integritate prin Raportul de evaluare nr. 27000/G/II/21.05.2012, rămas definitiv ca urmare a Deciziei nr. 133 din 21.01.2015 pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție București”.(Carmen Cosman – Preda)

 

Știri Similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/